Iako nas od malih nogu uče da treba prati svu hranu pre jela ili kuvanja, nije uvek tako. Pojedine namirnice je potrebno dobro oprati, dok se za neke to ne preporučuje.
Crna čokolada zbog sastojaka korisnih za zdravlje uvek se preporučuje za konzumiranje pre nego mlečna, čak i na dnevnoj bazi, ali stručnjaci upozoravaju da se obrati pažnja na količinu jer tada čak i ona postaje štetna, piše CNN.
Hiljade građana okupilo se na Trgu slobode u Tuzli, gde pokušava da se obori Ginisov rekord u pravljenju najvećeg bureka na svetu, koji je pripreman u tepsiji prečnika šest metara.
Neobično voće pod nazivom nangka (džekfrut) uzgaja se u južnoj i istočnoj Aziji, a naučnici smatraju da bi upravo ovo voće moglo da reši problem gladi u svetu.
Određena grupa neurona podstiče našu želju za natrijumom, zbog čega je tako teško odoleti čipsu i slanim grickalicama, tvrde naučnici sa Beth Israel Deaconess Medical Center u Bostonu.
Pivo opušta, ali ne samo zbog alkohola, već zbog još jednog sastojka - hordeina, koji aktivira centar za nagrađivanje u mozgu na sličan način poput dopamina.
Naše čulo mirisa jedno je od glavnih čula kojim raspolažemo i na koje se oslanjamo - bilo pri odabiru dobre hrane, partnera ili za uočavanje opasnosti.
Zaintrigiran dokumentarcem o domicilnom američkom stanovništvu i njihovom šarenom kukuruzu, mladi poljoprivrednik iz turskog Aksaraja Halis Katman pronašao je seme i uzgojio kukuruz koji ima klip sa zrnima u devet različitih boja