Škotski kuvar Ahmed Aslam Ali, koji je tvrdio da je izmislio "tika masalu", jelo od piletine koje je postalo klasik u južnoazijskim restoranima širom sveta, umro je u ponedeljak u 78. godini.
Konzumiranje slatkiša postalo je deo društvenog života, a kako ono podrazumeva uživanje za sva čula, posebna pažnja usmerena je na njihovu postavku i ukrašavanje stola.
Posle odluke Uprave za hranu i lekove (FDA) Sjedinjenih Država, kompanija Upside Foods uskoro će moći da prodaje piletinu proizvedenu od životinjskih ćelija i uzgajanu u bioreaktorima.
Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ukazao je u tekstu "Kаkо slаvsku trpеzu učiniti zdrаviјоm" da na slavski ručak ili večeru ne treba ići "praznog stomaka".
Kako se godina bliži kraju, Gugl je objavio ovogodišnje najpopularnije pretrage, pa smo tako saznali mnogo zanimljivosti o interesovanjima ljudi širom sveta u 2022.
Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da Veterinarska inspekcija u vreme nastupajućih praznika i slava, kada se kupuje više ribe, sprovodi pojačane kontrole sveže i smirznute ribe.