Šoljica tamne, baršunaste kafe više je od brze doze kofeina: italijanski espreso cenjen je društveni i kulturološki ritual koji u Italiji smatraju nacionalnom baštinom vrednom Uneskovog statusa.
Kako bi mušterijama skrenuli pažnju na težinu ribarskog posla, vlasnici japanskog restorana Hačiko im naplaćuju kazne ukoliko im ostane hrana na tanjiru.
Grupa evropskih lanaca supermarketa najavila je da će prestati da prodavaje proizvode od govedine iz Brazila zbog povezanosti intenzivnog stočarstva s krčenjem Amazonske prašume.
Sve više svetskih restorana traži alternative avokadu u drugim namirnicama ili ga napušta u potpunosti zbog emisije ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku koje sadrži.
Ljubitelji kafe će ubuduće možda ispijati kafu proizvedenu u Petrijevoj šolji, a ne na plantaži, kažu finski naučnici koji se nadaju da su u laboratoriji uspeli da uzgoje održivu kafu.