Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Boris Tadić i Čeda Jovanović prave savez

Na pomolu je novi opozicioni savez, lideri LDP i SDS Čedomir Jovanović i Boris Tadić razgovaraju o tesnoj saradnji. Razgovori su već u odmakloj fazi i njihov ishod biće vrlo brzo objavljen.

Obustavljena istraga protiv tri novinara

Mađarska policija obustavila je istragu protiv australijskog, slovačkog i poljskog novinara, osumnjičenih za ilegalni ulazak u Mađarsku tokom nedavnih sukoba na granici u mestu Reske, izjavio je portparol lokalne policije Sabolč Senti.

Četiri ruska borbena aviona stigla u Siriju

SAD su primetile prisustvo "četiri borbena aviona na tlu blizu Latakije", na zapadu Sirije, gde je uporište vlade predsednika Bašara Al Asada, rekao je jedan američki zvaničnik agenciji AFP.

Odluka o štrajku u školama sledećeg petka

Odluka o eventualnom štrajku u prosveti biće doneta narednog petka, a njoj će prethoditi sednice predsedništva svih reprezentativnih sindikata obrazovanja, izjavio je za Danas Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije. 

Srpski proizvođači mleka pred bankrotom

Srpski proizvođači mleka su mnogo puta ukazivali da su ugroženi. Ogroman je uvoz mleka u prahu, traže veću pomoć države, ali nailaze na otpor, jer ih, kažu, sputava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Srbija i Mađarska sutra o otvaranju granice

Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske sutra će sagledati da li su se stvorili uslovi za otvaranja graničnog prelaza Horgoš za saobraćaj, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Devojka i maloletnici među uhapšenim dilerima heroina

Zbog krivičnih delu u vezi sa preprodajom i stavljanjem u promet narkotika, Višu sud u Jagodini odredio je pritvor do 30 dana  organizovanoj grupi dilera P.M., Đ.M., M.V. i M.C., kao i dvojici maloletnika, dok je A.I. već u pritvoru po odluci Osnovnog suda zbog nasilja, potvrđeno je Blicu.