Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ugroženi jeleni zbog žice na granici

Zamenik direktora Vojvodinašuma Branislav Stankov izjavio je da je opasno ugrožena divljač, pošto je Madjarska podigla bodljikavu žicu kroz lovište "Kozara" u prirodnom rezrervatu Gornje Podunavlje.

Mađarska diže ogradu i na granici sa Hrvatskom

Mađarska je tokom protekle noći počela da podiže ogradu i na granici sa Hrvatskom, kako bi zaustavila priliv izbeglica, a već je angažovala na stotine vojnika i policijaca na granici sa Hrvatskom, rekao je danas za lokalni radio premijer Viktor Orban.

Oland: Šengen u opasnosti

Predsednik Francuske Fransoa Oland upozorio je da će se, ukoliko izbeglička kriza ne bude razrešena, Šengenska zona "naći u opasnosti".

Molotovljevim koktelima na policiju

Grčka policija je saopštila da je grupa anarhista napala policiju molotovljevim koktelima ispred policijske stanice u centru Atine, nakon čega je došlo do sukoba sa izgrednicima, pri čemu je jedan policajac povređen.

UNHCR: Ne treba vraćati izbeglice u Srbiju

Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) savetuje zemlje da tražioce azila ne vraćaju u Srbiju jer ona još nema razvijen sistem azila niti kapacitete da primi veliki broj izbeglica, rečeno je u predstavništvu UNHCR-a u Srbiji.

Bugarski: Bez GMO hrane u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je danas, prilikom razgovora sa studentima amsterdamskog Univerziteta, da je Vojvodina regija bez genetski modifikovane hrane i da će to ostati i u budućnosti.

Hrvatska zatvara granicu sa Srbijom?

Hrvatski ministar Ranko Ostojić najavio je da će ta država "zatvoriti granicu, ukoliko u još jednom danu dođe 8.000 migranata". Ministar Vulin navodi da će Srbija u tom slučaju tražiti zaštitu pred sudom.

Prazna ničija zemlja na Horgošu

Ničija zemlja na graničnom prelazu Horgoš 1 trenutno je prazna i na njoj nema izbeglica, dok ih na prelazu Horgoš 2 ima još oko stotinu.

Rojters zamenio Srbiju sa Sirijom

Novinska agencija Rojters zamenila je Srbiju sa Sirijom. Nakon što su zahvaljujući komentarima shvatili da su napravili  grešku, ispravili su je.

Zagreb: Nezadovoljne izbeglice uništavaju hotelski inventar

Oko 500 izbeglica koje su danas smeštene u hotel "Porin" u Zagrebu počelo je proteste jer ne žele da ostanu u Hrvatskoj i u tom delu grada je sve više interventne policije. Kod graničnog prelaza Tovarnik izbeglice su probile kordon policije.