Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Deca na internetu i dalje nebezbedna

U Srbiji se sakcionišu kriminalna dela ugrožavanja bezbednosti dece na internetu kada se ona već dese, dok sa druge strane Srbija i dalje nema nijedan pravni akt.

Čanak: Sluga mađarskih desničara bio u Vladi Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao poslanika Evropskog parlamenta ispred mađarske vladajuće stranke Fides, bivšeg vojvođanskog sekretara za obrazovanje i manjine Andora Delija i rekao da je on "sluga mađarskih desničarskih ekstremista".

Novih 11 žrtava u istočnoj Ukrajini

Sukobi na jugoistoku Ukrajine se nastavljaju i u protekla 24 sata odneli su najmanje 11 života, dva dana uoči sastanka lidera Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske, čiji je cilj nalaženje rešenja ukrajinske krize.

Kina: Pogubljen tajkun mafijaš

Kineski rudarski tajkun koji je osuđen na smrt zbog vođenja mafijaške grupe pogubljen je sa još četiri člana grupe, saopštio je sud u centralnoj Kini.

Putin: Kijev da prekine kažnjeničke operacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Kijev mora da obustavi svoju vojnu operaciju na istoku Ukrajine i prestane da vrši ekonomski pritisak na regione koje drže proruske snage, koji se, kako je upozorio, nalaze na "putu bez izlaza praćenom katastrofom".

Kairo: Raste broj stradalih navijača

Najmanje 22 osobe poginule su u sukobu policije i navijača fudbalskog kluba Zamalek u Kairu, uoči utakmice prvenstva Egipta protiv ekipe Enpi, potvrdio je državni tužilac.

Nađena stota žrtva pada "Er Azije"

Indonežanski spasioci izvukli su iz Javankog mora još žrtava prošlogodišnje avionske nesreće Er Azije. Time je broj poginulih u nesreći dostigao 100.

Opozicija traži Fond Kosova za sprečavanje iseljavanja

Opozicione partije u Skupštini Kosova zatražile su u nedelju od Vlade da formira Fond za sprečavanje odlaska građana s Kosova i da za to da 40 miliona evra, rečeno je danas na zajedničkoj konferenciji za medije Alijanse za budućnost Kosova, Pokreta "Samoopredeljenje" i Incijative za Kosovo.

Ubio druga, pa napravio selfi

Tinejdžer iz Pensilvanije optužen je da je ubio druga iz odeljenja, a zatim napravio selfi i sliku poslao preko Snapchata.

"Bez Grčke sledi raspad evrozone"

Ukoliko Grčka bude prisiljena da napusti evro zonu, druge države će je neminovno slediti i monetarni blok će doživeti kolaps, izjavio je danas u Rimu grčki ministar finansija Janis Varufakis, što je naišlo na oštre kritike Italije.

Bugarski: Vlast u Irigu da poštuje zakone

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski upozorio je danas čelnike lokalnih samouprava da moraju da poštuju presude Upravnog suda kojima se osporavaju donete odluke u lokalnoj samoupravi Irig.

Cipras odbacio pomoć Evropske unije

Grčki premijer Aleksis Cipras odbacio je danas paket pomoći koji je Grčka dobila kod Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda i rekao da Atina neće tražiti od lidera EU produženje zajma.