Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jordan izveo 56 vazdušnih udara na ciljeve Islamske države

Jordan je izveo 56 vazdušnih udara na ciljeve Islamske države, uključujući centre za obuku, skladišta oružja i vojne barake, otkako je IS objavila video snimak spaljivanja jordanskog pilota, saopštio je danas komandant vazduhoplovnih snaga Jordana, general major Mansur al-Džabur.

Divlji taksisti tukli komunalne policajce

Četiri komunalna policajca i taksista povređeni su u tuči na beogradskom aerodromu kada je prilikom redovne kontrole komunalna policija uočila taksitu Z. J. kako putnicima nudi vožnju.

Kijev: Nema uslova za vize Rusima

Kijev ne planira da uvede vize za Ruse u bliskoj budućnosti, izjavio je portparol ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Jevgenij Perebeinos.

Svaka treća od 188 firmi ima šansu da preživi stečaj

Svako treće preduzeće od 188 onih za koje je Vlada Srbije usvajanjem Akcionog plana predvidela stečaj, ima šansu da se u tom postupku oporavi i nastavi da radi, izjavila je savetnica ministra privrede Andrijana Živanović, dodajući da u svakom slučaju država neće ostaviti radnike na cedilu.

Boko Haram napao pogranični grad u Nigeru

Teroristička organizacija Boko Haram izvela je preko noći napad na pogranični grad Difa u Nigeru, a nekoliko sati kasnije, u Difi je bombaš samoubica detonirao eksploziv na pijaci, rekli su očevici.

"Putin je tiranin 20. veka"

Britanski šef diplomatije Filip Hamond je danas optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da se po pitanju Ukrajine ponaša kao "tiranin sa sredine 20. veka".

NPS: Srbija danas ne ide pravim putem

Put kojim Srbija danas ide neće dovesti do jake ekonomije, radnih mesta i demokratski uređenog društva i više nego ikada potrebne su nove ideje i drugi ljudi, poručeno je danas na svečanoj skupštini Narodnog pokreta Srbije.

Zahtev za legalizaciju kanabisa

Udruženje za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, "Lekalizacija Srbije", predaće iduće sedmice zahtev za donošenje zakona o legalizaciji kanabisa.

Makedoniji i Albaniji po 50.000 evra za sanacije

Vlada Srbije odlučila je u nedelju da uputi pomoć u iznosu od po 50.000 evra Makedoniji i Albaniji, povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile ove dve susedne države, saopšteno je nakon sednice.

Papa u poseti Srbiji?

Najavljena poseta pape BiH mogla bi da bude uvod u njegovu posetu Srbiji, smatra predsednik Centra za istraživanje religije i politike društva Nikola Knežević.