Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stefanović: Mi ćemo suprotno od Vučića

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović kaže da ta stranka treba da "uhvati vetar promena" za drugačijim pogledom na potrebe građana jer će, u suprotnom, biti margina u političkom smislu.

Ratni invalidi prete protestom

Udruženje vojnih invalida pozvaće svoje članove na protest ukoliko predlog novog Zakona o boračkoj i socijalnoj zaštiti ne bude u skupštinskoj proceduri.

Uzbuna zbog leka na bazi kanabisa

Lekari zaječarskog zdravstvenog centra prijavili su Tužilaštvu i policiji opšteg hirurga Vladimira Đokovića, koji, kako su naveli, lečio pacijenta drogom.

Na prodaju topovi, puške, tenkovi i rakete

Ministarstvo odbrane planira da proda više od 480 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više od 20.000 pušaka i pištolja i veliku količinu druge municije i opreme samo onim licima koji zakonski imaju pravo na posedovanje oružja i javno nadmetanje.

Kraljica kartela puštena iz zatvora

Meksikanka Sandra Avila Beltran, koja je zbog veza sa krijumčarima droge dobila nadimak "kraljica Pacifika" i po kojoj je snimljena jedna sapunica, puštena je iz zatvora u Meksiko Sitiju, saopštile su danas meksičke vlasti.

Vlast u Pirotu pozvala SNS da im se priključi

Predstavnici vladajuće većine u Pirotu pozvali su lokalne naprednjake da im se priključe u vršenju opštinske vlasti jer bi to, kako su naveli, bilo u interesu građana Pirota i poboljšalo saradnju tog grada sa Vladom Srbije.

Moravički okrug dobio struju, vodostaj reka opada

Domaćinstva u Moravičkom okrugu koja su ostala bez struje usled havarije danas imaju uredno snabdevanje elektičnom energijom, osim Lučana, potvrdio je načelnik odeljenja za vanredne situacije Dragiša Broćić.

Ciklus savremenog norveškog filma u KC Grad

U Kulturnom centru Grad nastavlja se ciklus savremenog norveškog filma u kojem se od 1. februara do 1. marta nedeljom uveče prikazuju ostvarenja novije produkcije (2008-2010. godina), a ulaz je slobodan.

Dinar sutra jači za 0,1 odsto

Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 122,3461 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Ruma: Gerontološki centar dobija fizikalnu salu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetiće danas Gerontološki centar "Srem" u Rumi i otvoriti objekat za fizikalnu rehabilitaciju, izgrađen sredstvima centra i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Porodica pešačila 10 km do granice

Granična policija u Subotici, kojoj su u pomoć pristigle kolege iz drugih regionalnih centara, pojačala je aktivnosti na sprečavanju ilegalnih prelazaka granice prema Mađarskoj, i od početka februara je napisano 460 prekršajnih i 12 krivičnih prijava i oduzeto 20 putničkih i motornih vozila kojima je određeni broj tih osoba krijumčaren.

Ograničavanje gej prava nije uspelo

Referendum o ograničavanju prava gejevima u Slovačkoj nije uspeo, pošto je na glasanje u subotu izašlo manje od 50 odsto glasača, koliko je bilo neophodno da bi glasanje bilo zakonski obavezujuće.

Polovina romskih naselja nisu za život

U Srbiji postoji oko 600 romskih naselja, od kojih je polovina neuslovna, a tokom Dekade Roma, urađeno je malo kako bi se legalizovala podstandardna romska naselja i unapredili uslovi stanovanja.

Za odbijanje vakcinacije samo opomena

Roditelji koji ne žele da im dete dobije vakcine koje spadaju u kategoriju obaveznih u našoj zemlji mogu da bude kažnjeni sa 20.000 do 50.000 dinara, ali iako se podnese prijava protiv roditelja, oni uglavnom ne odgovaraju. Prošle godine nije podneta nijedna prijava za ugrožavanje zdravlja dece odbijanjem vakcinacije.