Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radeti i Šaroviću pet godina zatvora?

Najbliži saradnici Vojislava Šešelja mogli bi da dobiju i do pet godina zatvora ukoliko domaći sudovi budu postupali po zahtevu Haškog tribunala, koji tvrdi da su članovi SRS ometali rad suda.

"Zojin zakon" neprimenjiv u praksi?

Sekcija za medicinsku genetiku Društva genetičara Srbije zaključila je juče, posle dva i po sata rasprave, da je Zakon o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, nazvan "Zojin zakon", ovako kako je napisan potpuno neprimenljiv u praksi.

"Srbi nemaju prava ni na lečenje"

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović kaže da Euleks i kosovske institucije ne dozvoljaju adekvatno lečenje srpskih pritvorenika.

Vučić: Možemo da pomognemo u vezi sa Ukrajinom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu u Minhenu, tokom diskusije o ukrajinskoj krizi, da je mir sada potrebniji više nego ikada, je će se u suprotnom "svet suočiti sa katastrofom", saopštila je Vlada Srbije.

Arsen u bunarima u Crnoj Bari

U selu Crna Bara kod Bogatića proglašena je vanredna situacija zbog neispavne vode za piće iz arteskih bunara, a opštinski Štab za vanredne situacije preduzima aktivnosti da se izvrše merenja i ispitivanja za privremene bušotine, kako bi se obezbedilo snabdevanje meštana zdravom pijaćom vodom.

Policajac primio mito i ucenjivao mladića

Sektor unutrašnje kontrole MUP donelo je rešenje o zadržavanju do 48 časova policajca D. Ć, rukovodioca Policijske ispostave sa područja PU Sremska Mitrovica, zbog sumnje da je primio mito.

"Hrvatsko pravosuđe sistematski štiti zločine"

Odluka vanraspravnog veća zagrebačkog Županijskog suda da odbije zahtev Tužilaštva da se osuđenom ratnom zločincu Branimiru Glavašu ponovo odredi zatvor je još jedan dokaz da hrvatsko pravosuđe sistematski štiti zločine koji su masovno počinjeni prema Srbima, ocenio je danas predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta.

Festival igre povezuje Beograd i Novi Sad

U susret 12. Beogradskom festivalu igre, od 13. do 21. marta, u beogradskoj Galeriji Progres, svi ljubitelji pokreta i fotografije moći će da pogledaju izložbu Aleksandra Antonijevića.

Ministarstvo i sindikati prosvete oprečnih mišljenja

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je sa sindikatima obrazovanja "približilo stavove" o spornim pitanjima vezanim za njihove zahteve i prekid štrajka u školama, međutim, iz sindikata navode da ni u najnovijoj rundi pregovora "nema pomaka".

Poreski inspektor uhapšen zbog mita

Užička policija u saradnji sa BIA uhapsila je bivšeg šefa Poreske policije u Užicu Z.Z. i posrednika Lj.G. iz Čajetine, zbog sumnje da su dali i primali mito, a privedena su i dvojica vlasnika trgovinskih radnji zbog davanja mita, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

OEBS-u nagrada "Klajst" za doprinos miru

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ovogodišnji je dobitnik nagrade "Evald fon Klajst" za izuzetne doprinose miru i rešavanju sukoba, koja se ovoga puta prvi put dodeljuje jednoj organizaciji, a ne pojedincu.