Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

NBS će doneti propis, ne i preporuke za kredite u francima

Narodna banka Srbije će, umesto preporuka, ovoga puta doneti sistemsko i konačno rešenje u vidu propisa, kako bi pomogla građanima zaduženim u švajcarskim francima, izjavio je večeras direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama u NBS Ðorđe Jevtić.

Sindikat: Štrajk traje, Verbić nije za kompromis

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da ni nakon današnjih razgovora sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem o prekidu štrajka prosvetara, nije ostvaren nikakav napredak zbog, kako su naveli, nespremnosti ministra na kompromis.

Odbačene prijave Jankovića protiv Kobri

Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika vojne policije iz jedinice "Kobre", a u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kom je napadnut premijerov brat Andrej Vučić.

RFZO odobrio lečenje bebe u Turskoj

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) odobrio je lečenje devetomesečnoj bebi koja boluje od teške razvojne anomalije centralnog nervnog sistema u zdravstvenoj ustanovi Adžibadem u Turskoj.

Otkrivene dve nelegalne klanice

Dve ilegalne klanice u selima kod Prijepolja su otkrivene i zatvorene, a veterinarska inspekcija je na tim lokacijama našla 3,4 tone mesa i mesnih proizvoda.

"Spremni smo za otvaranje poglavlja 23 i 24"

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da postoji politička volja i tehnička spremnost da Srbija počne pregovore po poglavljima 23 i 24, a koja se, između ostalog, tiču vladavine prava, reforme pravosuđa i osnovnih prava.