Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Doktor mi je pokazao mrtvu bebu i rekao: 'Gledaj šta si uradila!"

Marija Mijailović Milošević iz sela Mozgovo, kod Aleksinca, koja se porodila 25. decembra prošle godine u aleksinačkoj bolnici, tvrdi da je njena beba umrla tokom porođaja zbog loše procene ginekologa dr Blagoja Pejkovića, a slučaj je dospeo do Lekarske komore jugoistočne Srbije i Ministarstva zdravlja.

Bacio suzavac u autobusu

Sedamnaestoro srednjoškolaca javilo se u sinoć dežurnoj ekipi Doma zdravlja u Preševu zbog trovanja gasom u autobusu kada je jedan maloletnik na njih bacio suzavac.

Satovi će odbrojavati minute do otvaranja muzeja

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac će u ponedeljak, 9. februara, aktivirati satove koji će odbrojavati minute do otvaranja Muzeja savremene umetnosti, koje je planirano za 20. oktobar 2015. i Narodnog muzeja u Beogradu, planiranog za 10. maj 2016. godine.

Zabranjeno snimanje akcionih scena u Parizu

U strahu da bi glumci mogli da budu zamenjeni s policajcima, a filmske scene jurnjave sa pravim, vlasti u francuskoj prestonici odlučile su da drastično ograniče snimanje akcionih filmova u gradu koji je u prošlosti bio pozornica mnogim nezaboravnim adrenalinskim sekvencama.

Slabiji zemljotres na Kopaoniku

Zemljotres od četiri stepena Rihterove skale pogodio je sinoć region Kopanika, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Toni Bler formira timove Vučiću

Vlada Srbije angažovala je konsultantsku kuću Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u kabinetu premijera Aleksandra Vučića.

Spaseni zlostavljani radnici u Meksiku

Meksički zvaničnici saopštili su da su spasli 129 zlostavljanih radnika, uključujući šestoro maloletnika, iz tekstilne fabrike koju su vodili državljani Južne Koreje.

Pronađena salmonela u pasti od susama

Zbog prisutnosti salmonele u pojedinim serijama proizvoda, sa hrvatskog se tržišta povlači "Tahini pasta od sezama" (susama) od dva proizvođača - Alnatura i Rapunzel, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede na svojim internet stranicama.

Ubistvo i samoubistvo na koledžu u SAD

U pucnjavi na Univerzitetu Južne Karoline u SAD danas je ubijeno dvoje ljudi, a policija navodi da je reč o "izolovanom slučaju" ubistva i samoubistva, objavili su američki mediji.

U Hrvatskoj "izbrisano" 260.000 građana

Gotovo 260.000 građana odjavljeno je iz evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske o prebivalištu i boravištu na osnovu poslednjih izmena Zakona o prebivalištu, piše večeras "Jutarnji list".