Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pronađena salmonela u pasti od susama

Zbog prisutnosti salmonele u pojedinim serijama proizvoda, sa hrvatskog se tržišta povlači "Tahini pasta od sezama" (susama) od dva proizvođača - Alnatura i Rapunzel, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede na svojim internet stranicama.

Ubistvo i samoubistvo na koledžu u SAD

U pucnjavi na Univerzitetu Južne Karoline u SAD danas je ubijeno dvoje ljudi, a policija navodi da je reč o "izolovanom slučaju" ubistva i samoubistva, objavili su američki mediji.

U Hrvatskoj "izbrisano" 260.000 građana

Gotovo 260.000 građana odjavljeno je iz evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske o prebivalištu i boravištu na osnovu poslednjih izmena Zakona o prebivalištu, piše večeras "Jutarnji list".

MUP: Novosadska policija radi dobro

Broj krivičnih dela na ulicama Novog Sada smanjen je u odnosu na isti period prošlog meseca, a policija radi efikasnije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dačić: Veliko interesovanje za Srbiju u SAD

Vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je večeras za RTS da je sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland razgovarao o više tema, među kojima su bile i predsedavanje Srbije OEBS-om i regionalna pitanja.

Pronađen leš muškarca u Begeču

Novosadski policajci pronašli su beživotno telo sedamdesetogodišnjeg Pavela K, večeras oko 20 sati u njegovoj porodičnoj kući u Begeču kraj Novog Sada, u Ivandanskoj ulici 72.

Premijera filma "Ničije dete" 28. februara

Dugo očekivana domaća premijera filma "Ničije dete" biće održana 28. februara u velikoj dvorani Sava centra u okviru Festa, a reprize su 1. marta u bioskopu Fontana i Domu kulture Studentski grad.

Šabić ima pristup državnim tajnama

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću u četvrtak je u prostorijama Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka uručen sertifikat za pristup podacima stepena tajnosti "državna tajna".

NATO šalje trupe ka istoku?

NATO će danas odlučiti o jačanju snaga na istoku Evrope i stvaranju šest komandnih centara kao odgovor na "agresiju Rusije u Ukrajini".

Ognjanovići se pitaju kome da uplate novac

Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji Tijane koja je preminula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši operaciju srca, uputili su molbu Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) da im dostavi stručno mišljenje kome bi mogli da uplate sredstva preostala od donacija za lečenje njihove pokojne kćerke.

Albanci masovno napuštaju Kosovo

Na administrativnom prelazu Merdare, kod Kuršumlije kosovski Albanci masovno prelaze u Srbiju, odakle ih kuršumlijski taksisti, autoprevoznici i privatni automobili prevoze do Subotice.

Trećina Crnogoraca u strankama

Crnogorci su kroz istoriju prepoznati kao narod koji voli da "bistri politiku", evidentno je i da su shvatili da se preko članstva u partiji dolazi do brojnih privilegija, pa s toga ne čudi podatak da je trećina odraslog stanovništva učlanjena u neku od političkih stranaka, navodi Radio Slobodna Evropa.

Boko Haram ubio 90, a ranio 500 civila

Borci islamske grupe Boko Haram ubili su iz vatrenog oružja ili spalili oko 90 civila i ranili 500 u borbama koje se vode u kamerunskom pograničnom gradu Fotokol u blizini Nigerije, saopstili su danas zvaničnici u Kamerunu.

SNS: Ostavka Pajtića, DS: Čemu mržnja?

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić ponovo je danas pozvao predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića da podnese ostavku, kao i da prestane da se trudi da ruši ugled Srbije u svetu.

Sutra sednica o situaciji na Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sutra će održati sednicu posvećenu Kosovu, na kojoj će razmotriti najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, a stavove Srbije zastupaće prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

Čopor pasa lutalica izujedao čoveka

Čopor pasa lutalica napao je jutros muškarca starog 59 godina u beogradskom naselju Višnjička banja i on je sa povredama ruku i nogu zbrinut na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Počinje 65. Berlinale

U Berlinu u četvrtak uveče počinje 65. Međunarodni filmski festival Berlinale, na kojem se 19 filmova takmiči za Zlatnog medveda.