Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Janković odbio zaštitu policije

Ombudsman Saša Janković odbio je krajem prošle nedelje policijsko obezbeđenje koje mu je dodeljeno odlukom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

EU nastavlja da podržava reformu pravosuđa u Srbiji

Srpsko pravosuđe kaska za onim u zemljama članicama Evrope unije i neophodnom je uneti promene u one oblasti koje zaostaju u aktivnostima, pokazalo je istraživanje koje je za potrebe projekta sprovela Svetske banke, a EU nastavlja da podržava reformu pravosuđa, saopštio je danas EU Info centar.

Zojin zakon zatvara sve genetičke laboratorije?

Novi Zakon o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti mogao bi da dovede do zatvaranja svih genetičkih laboratorija u Srbiji, upozorio je poznati stručnjak u toj oblasti dr Oliver Stojković.

Nova grčka vlada ruši pravila odevanja

Između nove grčke vlade, koja je pre nedelju i po dana preuzela dužnost, i zvaničnika Evropske unije definitivno postoji sukob, ali ne toliko zbog pozajmica i rokova otplate koliko zbog - stila odevanja.

Janković: "Unaprediti pravni okvir zaštite žena"

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas u Novom Sadu da bi novim Zakonom o rodnoj ravnopravnosti trebalo pre svega unaprediti pravni okvir zaštite žena, jer su one po definiciji u lošijem položaju.

Prve ćirilične table na putevima u Hrvatskoj

Table s ćiriličnim natpisima postavljene su na ulasku i izlasku iz opštine Donji Lapac u Hrvatskoj i to su prve dvojezične table koje su postavljene na saobraćajnicama, a kojima se označava ulazak i izlazak iz nekog mesta.

Novim zakonom zaštićeni vlasnici depozita

Izmenama i dopunama Zakona o bankama, koje je 3. februara usvojila Narodna skupština, uspostavljen je efikasan i fleksibilan mehanizam za rešavanje slučajeva problematičnih banaka, usklađen sa najboljom evropskom i svetskom praksom, koji obezbeđuje i potpunu zaštitu vlasnicima osiguranih depozita.

Preduzeće za puteve u Vojvodini

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi trebalo osnovati posebno preduzeće za održavanje puteva u Vojvodini.

Telefoni za ometanje brojila

Građani Crne Gore našli su način da doskoče visokim računima za struju i sve više kupuju smart telefone s aplikacijom koja, kako se tvrdi, ometa rad brojila.

Krali internet od SBB-a

Policija je podnela krivične prijave protiv pet osoba koje su se nelegalno priključile na mrežu kablovskog distributera SBB.

Stiglo oko 2.000 doza "pentaksima"

Direktor Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Saša Jaćović izjavio je da je serija vakcina "pentaksim" dobila sertifikat iz nacionalne laboratorije i da će već danas biti distribuirana širom Srbije.

Ombudsman: Ministar potvrdio kršenje zakona

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je Danasu da je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sam potvrdio da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) nezakonito prikupljala podatke.

"Kosovo će tražiti odštetu od Srbije"

Zamenik ministra spoljih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je danas da će "pitanje genocida i ratne štete koju je Srbija nanela Kosovu" biti otvoreno u dogledno vreme.

Majk Li dobitnik Bafta nagrade za životno delo

Britanska akademija za filmsku i televizijsku umetnost odlučila je da se specijalnim priznanjem za životno delo oduži velikom reditelju Majku Liju iako njegov najnoviji film "Mr Turner" nije uspeo da obezbedi nijednu značajniju nominaciju za ovogodišnje nagrade Bafta.