Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nožem napao francuske vojnike

Trojicu vojnika koja su se nalazila u antiterorističkoj patroli u Nici na jugu Francuske napao je muškarac naoružan nožem, saopštio je sindikat francuske policije.

Uginulo 100.000 koka nosilja zbog nestanka struje

Vlasniku farme "Palavestrić" Milanu Palavestriću iz Mioničkog sela Paštrić, koja se bavi odgojem živine i proizvodnjom jaja, uginulo je 100.000 koka nosilja i pilića, zbog "sudara" niskog napona i napajanja sa agregata, kada je valjevska Elektrodistribucija vršila radove na tamošnjoj mreži.

Lažni inspektori obilaze menjačnice

Poreska uprava je saopštila da se u Beogradu pojavilo nepoznato lice koje se lažno predstavlja kao poreski inspektor ovlašćen za kontrolu rada menjačnica.

Uhapšeni novosadski carinici

Trojica carinika angažovana na železničkoj stanici u Novom Sadu privedena su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, i oštetili budžet za osam miliona dinara.

"Srbija nema razloga da bude nazadovoljna presudom u Hagu"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Hrvatska nije uspela da dokaže genocidne namere srpske strane u ratnim sukobima, a sa druge strane, iako protivtužba Srbije nije usvojena, potvrđeno je da je Hrvatska učinila masovan zločin prema Srbima. Hrvatski predsednik Ivo Josipović kaže da nije zadovoljan presudom, ali da je pripremom tužbe odrađen dug prema žrtvama.

Uhapšen razbojnik

Žabaljska policija podneće krivičnu prijavu protiv 23-godišnjaka iz tog mesta, osumnjičenog za pokušaj razbojništva.

Poverenik upozorava izvršitelje

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio je Komoru izvršitelja da suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, bez zakonskog ovlašćenja ili pristanka, obrađuje podatke o ličnosti izvršnih dužnika.

Javni dug Srbije uvećava se 92 evra svake sekunde

Javni dug Srbije uvećava se 92 evra svake sekunde, oko 330.000 evra na sat ili oko 7.965.000 evra dnevno, saopštio je danas Institut za industrijske odnose, pozivajući se na računicu izvedenu na osnovu podataka s kraja novembra prošle godine.

Oteta dva ruska pilota u Sudanu

Dva ruska pilota oteta su u Darfuru, saopštila je danas ruska ambasada u Sudanu i dodala da se preduzimaju sve neophodne mere za njihovo oslobađanje.

FOTO: Nova snežna oluja u SAD

Najmanje četvoro ljudi izgubilo je život u snežnoj oluji koja je, za manje od nedelju dana, po drugi put pogodila severoistok SAD.

Ponovo odloženo suđenje za iznudu 20.000 evra

Pripremno ročište na ponovnom suđenju trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra od novosadske lekarke pre četiri godine, odloženo je usled nedolaska branioca jednog od optuženih.

Levičari sprečili marš Pegide

Prve demonstracije pokreta "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida) u Beču sinoć su okončane bez planiranog marša kroz centar grada, pošto je više stotina levičara blokiralo put kojim je trebalo da prođu.