Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Transparentnost: Vlada ignoriše nezavisna tela

Vlada Srbije kasni sa podnošenjem izveštaja Narodnoj skupštini o ispunjavanju preporuka nezavisnih tela, koje je parlament usvojio juna 2014. godine, a o kojima je bila dužna da izvesti do 6. decembra, navela je na svom sajtu organizacija Transparentnost Srbija.

Putin zabrinut, poziva na prekid borbe

Ruski predsednik Vladimir Putin izuzetno je zabrinut zbog situacije u Donjeckom basenu na istoku Ukrajine i poziva strane u konfliktu da prekinu sa borbama, izjavio je danas Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov.

Evro sutra 122,73 dinara

Dinar će sutra prema evru ojačati za 0,5 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,73 dinara za jedan evro.

Berluskoni na slobodi 8. marta

Sud u Milanu odobrio je danas zahtev bivšeg italijanskog premijera Silvija Berlukonija da mu se smanji za 45 dana jednogodišnja kazna društveno korisnog rada zbog dobrog vladanja, tako da će 8. marta biti na slobodi.

U Kisačkoj pronašli heroin

Novosadska policija podneće krivičnu prijavu protiv 32-godišnjeg Novosađanina kod kojeg su, u Kisačkoj ulici, pronašli tri paketića sa prahom za koji se sumnja da je heroin.

Rokade direktora u EPS-u

Odbor izvršnih direktora EPS-a izabrao je za novog direktora EDB-a Slobodanku Krčevinac, a za direktora preduzeća Termoelektrane - kopovi Kostolac Gorana Horvat.

Lažno prijavio da su ga opljačkali

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 55-godišnjeg žitelja Opštine Žabalj, zbog  sumnje da je počinio krivično delo lažnog prijavljivanja.

Nova hapšenja u Resavici zbog mita

Policija je daljim provarema poslovanja preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja Resavica" uhapsila odgovorno lice V. J. zbog sumnje da je primao mito.

Dačić: Nema neslaganja sa EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da njegova reakcija na saopštenje Maje Kocijančič, portparolke komesara EU Johanesa Hana, o ombudsmanu, nije znak neslaganja.

Bugarski: Vojvodina lider u prekograničnoj saradnji

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je da će taj sekretarijat ove godine staviti akcenat na međuregionalnu saradnju Vojvodine sa drugim regijama i učešće Vojvodine u procesu evropskih integracija Srbije.