Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Železnice oštećene za 22 miliona evra

Direktor Sektora za unutrašnju kontrolu Železnice Srbije Vladimir Teofilović upozorio je danas da su kriminalne grupe na železnici u svojim malverzacijama za protekle tri godine direktno i indirektno nanele štetu tom javnom preduzeću od oko 22 miliona evra.

BG: Od danas nove vremenske Bus plus karte

Novi tarifni sistem stupio je danas na snagu u Beogradu, čime je prestala da važi pojedinačna karta od 73 dinara, a uvedena je vremenska koja važi 90 minuta od prvog očitavanja i košta 89 dinara.

Nezapamćena tropska oluja u Moskvi

Moskovljane je jutros probudilo nevreme sa grmljavinom i obilnom kišom, što je nekarakteristično za ovo doba godine, a ruska prestonica je zabeležila i najvišu temperaturu za februar još od 1914. godine, od plus 3,1 stepena Celzijusa.

Kako će se EU ophoditi prema Grčkoj?

Nemački mediji i dalje detaljno analiziraju prilike u Grčkoj, posle dolaska levice na vlast u toj državi, dok se istovremeno postavlja i pitanje kako će se EU ubuduće ophoditi prema Atini, piše danas "Dojče vele".

Zahtev za lečenje teško obolelog Stefana Stankovića

Narodni poslanik Dušan Milisavljević zatražio je u otvorenom pismu od v.d. direktorke Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Verice Lazić da stavi van snage odluku niške filijale tog fonda i da omogući dalje lečenje teško povređenog Stefana Stankovića (23) iz Niša.

Krivična prijava protiv Sandre Orlović

Advokat Svetozar Vujačić saopštio je u nedelju da je u svojstvu građanina podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Sandre Orlović zbog optužbi koje je iznela protiv načelnika generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića.

Pajtić: "Vlada u senci" na godišnjicu stranke

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je da će "vlada u senci" koju pravi ta stranka biti predstavljena u okviru obeležavanja 25. godišnjice ponovnog osnivanja DS-a, ali nije želeo da iznosi imena članova vlade u senci.

U martu stiže kredit od 100 miliona dolara

Prvu tranšu kredita za podršku budžetu od 100 miliona dolara Srbija bi od Svetske banke mogla da dobije već u martu, rekao je šef te finansijske institucije u Beogradu Toni Verheijen.

Pjongjang se sprema za nuklearni rat?

Rukovodstvo Severne Koreje tvrdi da je spremno da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije, prenosi ruski medij News.ru.