Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Krivična prijava protiv Sandre Orlović

Advokat Svetozar Vujačić saopštio je u nedelju da je u svojstvu građanina podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Sandre Orlović zbog optužbi koje je iznela protiv načelnika generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića.

Pajtić: "Vlada u senci" na godišnjicu stranke

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je da će "vlada u senci" koju pravi ta stranka biti predstavljena u okviru obeležavanja 25. godišnjice ponovnog osnivanja DS-a, ali nije želeo da iznosi imena članova vlade u senci.

U martu stiže kredit od 100 miliona dolara

Prvu tranšu kredita za podršku budžetu od 100 miliona dolara Srbija bi od Svetske banke mogla da dobije već u martu, rekao je šef te finansijske institucije u Beogradu Toni Verheijen.

Pjongjang se sprema za nuklearni rat?

Rukovodstvo Severne Koreje tvrdi da je spremno da uđe u nuklearni rat sa SAD, pošto je Vašington pozvao Pjongjang da ispuni svoje obaveze po pitanju denuklearizacije, prenosi ruski medij News.ru.

BG: Napadnuta dva vozača GSP-a

Saobraćajni sindikat saopštio je da je sinoć napadnut vozač GSP-a na liniji 704, kao i da je grupa mladića maltretirala putnike na liniji 706, a zatim i vozača.

Pao plafon u OŠ "Bora Stanković" u Vučju

Deo plafona koji je renoviran pre godinu dana u osnovnoj školi "Bora Stanković" u Vučju, kod Leskovca, pao je u noći između petka i subote, potvrdila je Tanjugu direktorka te škole Nadica Filipović.

Na konkurs za 21 lekara prijavilo se 2.400

U Kliničkom centru Srbije privodi se kraju konkurs za prijem 21 lekara u radni odnos na neodređeno vreme, a do 5. februara biće poznato koji su mladi doktori dobili posao, kaže za "Politiku" direktor ove ustanove profesor dr Miljko Ristić.

Hiljade demonstranata na ulicama Hong Konga

Više hiljada aktivista ponovo je danas izašlo na ulice Hong Konga tražeći demokratiju i "istinsko i potpuno pravo glasa", što je njihovo prvo veće okupljanje od masovnih protesta održanih krajem prošle godine.

BiH: Lokalni izbori u tri opštine

U BiH se danas održavaju izbori u tri opštine – prvi za odbornike i načelnika novoosnovane opštine Stanari, te prevremeni izbori za načelnika u Istočnom Drvaru i Domaljevcu-Šamcu.

Sutra početak suđenja Branku Lazareviću

Bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici optuženih u ponedeljak će početi suđenje zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju grupe Darka Šarića, protiv koga se vode postupci za šverc kokaina i pranje para.

Šabić: Najviše žalbi na rad MUP-a

U prošloj godini na adresu poverenika za informacije od javnog značaja stiglo je 5.788 novih predmeta iz oblasti slobode pristupa informacijama i još 2.012 iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, izjavio je poverenik Rodoljub Šabić.