Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ombudsman traži ocenu ustavnosti Zakona o prekršajima

Zaštitnik građana Saša Janković Ustavnom sudu Srbije podneo je predlog za ocenu ustavnosti odredbi Zakona o prekršajima koje predviđaju da se onima koji ne plati prekršajnu kaznu zabranjuje izdavanje ili dobijanje dozvola ili uverenja.

Da li su knjige isto što i toalet papir?

Jesu li knjige isto što i olovke, spajalice, papir ili čak toalet papir - tim pitanjem već dve godine Bibliotekarsko društvo i Udruženje izdavača i knjižara upozorava na ozbiljne probleme do kojih dolazi u primeni Zakona o javnim nabavkama, prilikom kupovine knjiga za biblioteke. Zbog toga, teško dolaze do aktuelnih naslova.

Najmanja nezaposlenost u Japanu od 1997.

U Japanu je tržište rada nastavilo da se poboljšava, pri čemu je stopa nezaposlenosti u decembru prošle godine pala na 3,4 odsto, što je najniži nivo od 1997. godine.

Ističe rok za predaju imovinskih izveštaja

Rok za podnošenje vanrednih izveštaja o bitnim promenama u imovinskim kartama ističe danas, a tu obavezu imaju svi funkcioneri koji su imali promene u imovini i prihodima u vrednosti većoj od 534.360 dinara.

Uhapšeni protivnici neonacista u Beču

Najmanje 35 ljudi je u petak uveče uhapšeno u Beču na kontra-mitingu tokom godišnjeg skupa austrijske neonacističke omladine, saopštila je austrijska policija.

Žena preživela kamenovanje

Sirijska žena, koju su džihadisti iz Islamske države kamenovali zbog navodne preljube i ostavili je da umre, preživela je i uspela je da izbegne dalju kaznu, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Upozorenje avionima koji lete iznad Pakistana

Evropska Agencija za bezbednost u vazduhu (EASA) upozorila je aviokompanije da budu "maksimalno oprezne" prilikom preleta iznad Pakistana, usled strahovanja od mogućeg terorističkog napada.

Vučić: Toliko nam dobro ide da mi je neprijatno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi rezulati ekonomskih mera koje je Vlada preduzela pokazuju neočekivano dobre rezultate, i to toliko da mu je čak i neprijatno da pročita neke od njih koliko su dobri.

Gas skuplji od marta

Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je danas da će zbog rasta kursa dolara doći do povećanja cene gasa za javno snabdevanje od 2. marta.

Više stotina dece spaseno od ropstva

Indijska policija spasila je više stotina dece iz ropstva tokom višednevnih racija u gradu Hajderabadu, izjavio je policijski zvaničnik V. Satjanarajana.

Vlada Divljan u bolnici

Poznati muzičar Vlada Divljan nalazi se u bolnici u Beču na medicisnkim ispitivanjima, ali njegov život nije ugrožen.