Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sutra odluka o stečaju 188 preduzeća

Vlada Srbije će na sutrašnjoj sednici usvojiti akcioni plan na osnovu kojeg će biti doneta odluka o stečaju za 188 preduzeća sa spiska za privatizaciju.

NATO šalje prethodnice na istok Evrope

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je danas da će ovaj savez rasporediti male jedinice za koordinaciju udarnih snaga u šest istočnoevropskih država članica kao odgovor na "rusku akciju u Ukrajini".

Ognjanovići negirali krivicu pred tužiocem

U Višem tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji preminule devojčice za čiju su operaciju srca u Americi građani Srbije tokom 2013. godine prikupljali novac.

Grčka neće sarađivati sa MMF-om i EU

Grčka vlada neće sarađivati sa Evropskom unijom i misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći, izjavio je danas grčki ministar finansija, Janis Varufakis posle sastanka sa predsednikom Evrogrupe, Jerunom Dajselblumom u Atini.

Traže smenu Selakovića, Vulina, Stefanovića i Gašića

Kuća ljudskih prava i demokratije, organizacije civilnog društva i građani traže od Skupštine Srbije da pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti i smenu ministara Bratislava Gašića, Nebojše Stefanovića, Nikole Selakovića i Aleksandra Vulina.

Javni dug Srbije 71% BDP-a

Javni dug Srbije na kraju 2014. godine iznosio je 22,76 milijardi evra, što je 70,9 odsto bruto domaćeg proizvoda, objavilo je Ministarstvo finansija.

Devojke iz Srbije se prostituisale u Nemačkoj

Zagrebačka policija razbila je međunarodni lanac prostitucije i uhapsila više osoba, koje su od jula 2013. godine angažovale devojke iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine radi prostitucije u hotelima u Nemačkoj.

Rakijom "lečio" krave po Vojvodini

Nekadašnji veterinarski tehničar M.I. (57) koji je radio u severnom Banatu više od dve decenije, a sada je penzioner i živi u okolini Kragujevca, prevario je nekoliko desetina proizvođača kravljeg mleka sa kojima je godinama sarađivao.