Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uzbunjivači ostali bez zaštite

Građani koji su prijavili slučajeve korupcije izgubili su status uzbunjivača, a time i zaštitu od odmazde onih koje su prijavili. To znači da sada šefovi koje su prijavili mogu da ih šikaniraju i otpuštaju bez jasnih pravnih posledica.

Nova osnova za uplatu doprinosa za penzije

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je danas građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za februar važe nove osnovice osiguranja koje su u odnosu na prethodni period više za 2,94 odsto zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu.

Pogubljen mentalno oboleli osuđenik

U zatvoru u američkoj saveznoj državi Teksas pogubljen je osuđenik zbog ubistva i silovanja 1996. godine, iako su njegovi advokati tražili od Vrhovnog suda da mu poštede život, jer je reč o ozbiljno mentalno oboleloj osobi.

Naterao lopova da se izvini

Andrija Đukanović iz Podgorice, "uhapsio" je lopova i odveo ga u policiju, nakon što je ovaj jednoj sugrađanki oteo torbicu, pišu podgoričke "Vijesti".

Francuska najposećenija

U turizmu Evropske unije prošle godine je ponovo ostvaren rekord, a na čelu najposećenijih zemalja nalazi se Francuska, uprkos tome što je imala blagi pad broja noćenja, pokazuje zvanična statistika.

Orkanski vetrovi u Banatu

U Srbiji je danas upaljen narandžasti meteoalarm koji upozorava na jake vetrove koji će duvati brzinom većom i do100 kilometara na sat.

Subotica: Danas tribina o azilantima

O mogućnostima rešavanja problema sa kojima se suočavaju azilanti u Srbiji razgovaraće se u petak, 30. januara u Subotici u omladinskom klubu Skladište.

Najmanje 25 poginulih na Sinaju

Najmanje 25 ljudi, među kojima ima civila, poginulo je u napadima ekstremista na više policijskih i vojnih meta na Sinajskom poluostrvu, saopštili su zvaničnici.

VIDEO: Eksplozija raznela porodilište

Najmanje sedam osoba, uključujući i četiri novorođene bebe je poginulo, nakon što je eksplodirao kamion cisterna ispred jednog porodilišta u Meksiko Sitiju.

Sankcije Rusiji produžene do septembra

Evropske sankcije Rusiji, koje ističu u martu, biće produžene do septembra, saopštila je visoka predstavnica EU spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, nakon sastanka šefova diplomatija EU u Briselu.