Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kockarnice izbegle da plate preko milion evra poreza

Iako je komisija Ministarstva finansija još 2011. utvrdila da kockarnice nisu platile više od milion evra poreza, tužilaštvo ni posle tri i po godine nije odlučilo da li prihvata krivičnu prijavu protiv njih.

Novosadski i beogradski SNS traže hitnu sednicu predsedništva

Gradski odbori Srpske napredne stranke Beograda i Novog Sada zatražio je danas od lidera te partije Aleksandra Vučića da hitno zakaže sednice Predsedništva i Glavnog odbora na kojima će se razmotriti, kako se navodi, "aktuelni i sve učestaliji napadi na suverenost Srbije".

Umro jedan od najpoznatijih špijuna

Bivši švedski ofiicir bezbednosti Stig Bergling i jedan od najpoznatijih špijuna, koji je tokom Hladnog rata prodao više od 1.000 poverljivih dokumenata Sovjetskom Savezu, umro je u 77. godini.

Selaković: Neću podneti ostavku

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je za pravosuđe veoma važno da se štrajk advokata više ne ponovi, ali da neće podneti ostavku, već da će biti u Vladi dok bude imao poverenje premijera Aleksandra Vučića.

SNS: Preuzeli smo Irig na legitiman način

Srpska napredna stranka saopštila je danas, reagujući na prethodne optužbe Demokratske stranke, da je formirala novu većinu u opštini Irig "na potpuno zakonit i legitiman način i to voljom odbornika Skupštine opštine".

Krali bakarne kablove

Policija je rasvetlila više teških krađa, počinjenih na štetu Privrednog društva "Panonske termoelektrane toplane" u  Novom Sadu.

Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast po Vojvodini

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini Irig i rekao da se funkcioner SNS Andrej Vučić pojavljuje u svim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast.

Optužnica za ubistvo Tijane Jurić

Viši javni tužilac u Subotici podneo je optužnicu protiv Dragana Đurića zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka.

Uhapšeni zbog zloupotreba u PIO fondu

G.V. (53), bivše odgovorno lice filijale PIO za grad Beograd, i G.B. (64) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u Fondu za penziono i invalidsko osiguranje.

Pedofili od doktora nauka do zemljoradnika

U Srbiji su od 2010. godine procesuirane 102 osobe zbog dečje pornografije, izjavio je danas načelnik Odeljenja za visoko-tehnološki kriminal MUP Saša Živanović i dodao da se MUP prilikom poslednjeg hapšenja prvi put susreo sa povratnicma u izvršenju tog krivičnog dela.