Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Knežević: Odlikovanje je "šamar" svim žrtvama Šešeljeve politike

Potez mileševskog vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC) Filareta da odlikuje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja ordenom Belog anđela predstavlja "šamar" svim žrtvama Šešeljeve politike i samom SPC-u, ocenio je večeras direktor Centra za istraživanje religije, politike i društva Nikola Knežević.

Janković: VBA pratila radikale

Zaštitnik građana Saša Janković predočio je poslanicima dokument u kojem se navodi da je Vojno bezbednosna agencija (VBA) pratila i kontrolisala aktivnosti SRS 15. novembra prošle godine kada je organizovan miting u Beogradu povodom povratka njihovog lidera Vojislava Šešelja.

Masovno hapšenje kriminalaca u Italiji

Italijanske vlasti su izvršile oko 170 naloga za hapšenje u velikoj akciji protiv organizovane kriminalne grupe 'Ndrangeta u južnoj Italiji, koja ima, prema rečima zvaničnika, duboke korene u poslovnom svetu na severu zemlje.

Dinar sutra slabiji 10 para

Dinar će sutra oslabiti prema evru 0,1 odsto, što je njegova najniža vrednost od početka godine, i zvanični kurs iznosiće 123,5774 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preminuo izumitelj lasera Čarls Tauns

Naučnik Čarls Tauns, koji je 1964. godine dobio Nobelovu nagradu za rad na pronalasku lasera, preminuo je u 100. godini, saopštio je Univerzitet u Kaliforniji.

Karadžić hoće da radi na reformi srpskog jezika

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je danas od Haškog tribunala da mu omogući da radi na pravilnom izgovoru srpskog jezika, koji je, kako je rekao, reformisao njegov predak Vuk Karadžić.

Skupština Vojvodine pravi predlog Zakona o finansiranju

Skupština Vojvodine će uraditi predlog tog zakona o finansiranju Vojvodine kako bi sredinom februara o njemu raspravljala i posle toga ga uputila republičkom parlamentu na usvajanje, izjavio je Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finasije.

Igor Novaković završio u bolnici

Bivši direktor "Jugoistoka" i predsednik Okružnog odbora SPS-a u Nišu Igor Novaković, koji je juče uhapšen, prebačen je na Kliniku za kardiovaskularne bolesti zbog bola u grudima, rekao je dežurni kardiolog Miomir Ranđelović.

Sahranjen Kemal Monteno

Minutom ćutanja, molitvom i uz zvuke pesme "Sarajevo ljubavi moja", članovi porodice, prijatelji i kolege u sali sarajevskog Narodnog pozorišta oprostili su se od Kemala Montena (67), koji je preminuo 21. januara u Zagrebu.

Najgori je šalter RFZO

Na najvećem broju šaltera čeka se između 20 i 30 minuta, a titulu najgoreg u Srbiji poneo je šalter RFZO, pokazalo je istraživanje NALED-a i USAID-a.

FOTO: Umetnik Simpsonove "smestio" u Aušvic

Povodom obeležavanja 70-godišnjice od oslobađanja Aušvica, italijanski umetnik Alesandro Palombo napravio je nekoliko crteža u kojima je članove slavne animirane prodice Simpson smestio u zloglasni logor smrti.

SNS i LSV preuzeli vlast u Irigu

Predsednik Skupštine opštine Irig Vladimir Petrović (DS) smenjen je na današnjoj sednici, i umesto njega je izabran Vladislav Ilkić iz LSV-a.

Deset sveštenika optuženo za silovanje dečaka

Grupa od deset katoličkih sveštenika u Španiji je optužena za učestvovanje ili pomaganje u zlostavljanju jednog dečaka, navodi se u sudskim dokumentima, za koja je papa Franja pomogao da ugledaju svetlo dana.