Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Karadžić hoće da radi na reformi srpskog jezika

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je danas od Haškog tribunala da mu omogući da radi na pravilnom izgovoru srpskog jezika, koji je, kako je rekao, reformisao njegov predak Vuk Karadžić.

Skupština Vojvodine pravi predlog Zakona o finansiranju

Skupština Vojvodine će uraditi predlog tog zakona o finansiranju Vojvodine kako bi sredinom februara o njemu raspravljala i posle toga ga uputila republičkom parlamentu na usvajanje, izjavio je Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finasije.

Igor Novaković završio u bolnici

Bivši direktor "Jugoistoka" i predsednik Okružnog odbora SPS-a u Nišu Igor Novaković, koji je juče uhapšen, prebačen je na Kliniku za kardiovaskularne bolesti zbog bola u grudima, rekao je dežurni kardiolog Miomir Ranđelović.

Sahranjen Kemal Monteno

Minutom ćutanja, molitvom i uz zvuke pesme "Sarajevo ljubavi moja", članovi porodice, prijatelji i kolege u sali sarajevskog Narodnog pozorišta oprostili su se od Kemala Montena (67), koji je preminuo 21. januara u Zagrebu.

Najgori je šalter RFZO

Na najvećem broju šaltera čeka se između 20 i 30 minuta, a titulu najgoreg u Srbiji poneo je šalter RFZO, pokazalo je istraživanje NALED-a i USAID-a.

FOTO: Umetnik Simpsonove "smestio" u Aušvic

Povodom obeležavanja 70-godišnjice od oslobađanja Aušvica, italijanski umetnik Alesandro Palombo napravio je nekoliko crteža u kojima je članove slavne animirane prodice Simpson smestio u zloglasni logor smrti.

SNS i LSV preuzeli vlast u Irigu

Predsednik Skupštine opštine Irig Vladimir Petrović (DS) smenjen je na današnjoj sednici, i umesto njega je izabran Vladislav Ilkić iz LSV-a.

Deset sveštenika optuženo za silovanje dečaka

Grupa od deset katoličkih sveštenika u Španiji je optužena za učestvovanje ili pomaganje u zlostavljanju jednog dečaka, navodi se u sudskim dokumentima, za koja je papa Franja pomogao da ugledaju svetlo dana.

FOTO: Metar snega u Bostonu

Snežna mećava pogodila je Boston i okolinu, ostavljajući oko četiri i po miliona ljudi da se bore sa skoro metar snega.

Strukovne organizacije osuđuju Vulinove ideje

Strukovne organizacije osuđuju najave ministra Aleksandra Vulina u vezi sa osnaživanjem ustanova socijalne zaštite rezidencijalnog tipa za samoodrživost, jer svi međunarodni standardi nalažu deinstitucionalizaciju kao najbolji način zaštite ljudskih prava .