Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kancelarije za ministre u Kini do 54 m2

Ubuduće u Kini ministri i guverneri više neće moći da imaju kancelariju čija površina prelazi 54 kvadratna metra, saopštile su kineske vlasti, navodeći da je mera preduzeta u okrivu kampanje štednje koju je pre nekoliko godina pokrenuo predsednik Si Ðinping.

Godišnjica smrti Trebinjca Srđana Aleksića

Danas se navršavaju 22 godine od smrti Trebinjca Srđana Aleksića koji je izgubio život dok je u svom rodnom gradu od pripadnika Vojske Republike Srpske spasavao sugrađanina Bošnjaka Alena Glavovića.

"Kampanja protiv Nikolića traje konstantno"

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković izjavila je danas da "kampanja protiv predsednika Tomislava Nikolića traje konstantno, jer nekome nije u interesu da Srbija bude prosperitetna država i da sarađuje i sa Rusijom i sa Evropskom unijom".

Marka sa likom Branka Ćopića

Pošta Srbije objaviće danas prigodno filatelističko izdanje "100 godina od rođenja Branka Ćopića", nominalna vrednost marke je 35 dinara, a na njoj se nalazi portret poznatog književnika.

O bandere vezuju šalove za beskućnike

Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snežnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Uzeli kredit za vantelesnu oplodnju i dobili trojke

Marija i Miroslav Petrović iz Pukovca u opštini Doljevac podigli su kredit kako bi ušli u postupak vantelesne oplodnje. "Otplatili smo deset rata, imamo još 26, ali sad imamo ćerke Helenu, Saru i Danicu", kaže Marija.

Uhapšen član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević

Uhapšen je član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević, koji je generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici", kao i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Šabić: Snimanje akcija policije nije nezakonito

"Sindikat komunalne policije nije reagovao primereno ni opravdano kada je u saopštenju najavio podnošenje krivične prijave protiv "NN lica koje je nezakonito snimalo" vezivanje i privođenje građanke, koja se vozila gradskim prevozom bez autobuske karte", ocenjuje, Radoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

SAD: Uhapšen ruski špijun

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je danas da je u Njujorku uhapšen jedan ruski špijun, osumnjičen da je bio član mreže koja je pokušavala da prikupi ekonomske podatke i regrutuje Njujorčane da špijuniraju za Rusiju.

Oduzeli mu vozačku jer je gej

Danilo Đufrida, Italijan sa Sicilije, odneo je pobedu nakon 15 godina pravne borbe sa dva italijanska ministarstva, jer mu je pre 15 godina oduzeta vozačka dozvola jer je gej.

VIDEO: Učenik snimljen kako tuče profesora

Na snimku na Jutjubu vidi se kako učenik srednje škole "Džon. F. Kenedi" u Nju Džerziju hvata sredovečnog nastavnika, obavija ga rukama, odvlači ga u prednji deo učionice, a zatim ga obara na zemlju i udara nekoliko puta.