Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Savić: NBS ne može da se meša u odnos banka-klijent

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Nebojša Savić izjavio je danas da razume da je građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima ugrožena finansijska pozicija, ali poručuje i da NBS ne može direktno da se meša u odnos između klijenta i banke.

Nestala devojčica Danijela Balieski

MUP je pozvao građane koji imaju saznanja u vezi sa nestankom Danijele Balieski, da o tome obaveste policiju na telefon "192" ili najbližu policijsku stanicu.

Ukinuta poternica za Glavašem

Županijski sud u Zagrebu povukao je poternicu za Branimirom Glavašem, koji je izašao iz mostarskog zatvora gde je služio kaznu zbog ratnih zločina nad Srbima.

VIDEO: Snimljeno kako direktor "Resavice" prima mito

Tužilac za organizovani kriminal naredio je danas posle podne sprovođenje istrage protiv generalnog direktora rudnika "Resavica" Vladana Miloševića zbog sumnje da je primao mito, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Nastavnici smeju da nose oružje na času

Nastavnici u Pakistanu su stekli pravo da nose oružje na času i podvrgnuti su obuci za rukovanje vatrenim oružjem, kako bi se pojačala bezbednost u školama posle talibanskog napada na školu u Pešavaru.

Ombudsman: U izjavi Mirovića prisutan govor mržnje

Pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih osudila je danas u ime te institucije izjave funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića, uperene protiv pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, i ocenila da u njima ima elemenata govora mržnje.

Jelena Trivan v.d. direktora Službenog glasnika

Vlada Srbije imenovala je danas nekadašnju visoku funkcionerku Demokratske stranke (DS) Jelenu Trivan za vršiteljku dužnosti direktora Javnog preduzeća "Službeni glasnik", potvrđeno je u Vladi.

Lončar: Srpsko zdravstvo na 33. mestu

Srbija zauzima 33. mesto u rangiranju 37 evropskih država u Evropskom zdravstvenom potrošačkom indeksu "Euro Health Consumer Index" (EHCI) za 2014. godinu, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radosavljević: Neprihvatljiv ton i rečnik Igora Mirovića

Politikolog Duško Radosavljević izjavio je danas da je neprihvatljiv ton kojim se funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović obratio predsedniku Demokratske stranke (DS) Bojanu Pajtiću i da rukovodstvo SNS treba da shvati da je na vlasti, a ne u opoziciji.

Nikolić verovatno neće ići u Zagreb na inauguraciju

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković izjavila je danas da su veće šanse da predsednik Tomislav Nikolić ne bude prisutan na inauguraciji hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, s obzirom na njene izjave o statusu Vojvodine i da su svi građani u Hrvatskoj Hrvati.

Obustavljeno izvlačenje aviona sa dna mora

Indonežanska vojska je danas obustavila operaciju izvlačenja olupine aviona "Er Azija", koji se 28. decembra srušio u Javansko more sa 162 putnika i članova posade na letu iz Surabaje za Singapur.

Kancelarije za ministre u Kini do 54 m2

Ubuduće u Kini ministri i guverneri više neće moći da imaju kancelariju čija površina prelazi 54 kvadratna metra, saopštile su kineske vlasti, navodeći da je mera preduzeta u okrivu kampanje štednje koju je pre nekoliko godina pokrenuo predsednik Si Ðinping.

Godišnjica smrti Trebinjca Srđana Aleksića

Danas se navršavaju 22 godine od smrti Trebinjca Srđana Aleksića koji je izgubio život dok je u svom rodnom gradu od pripadnika Vojske Republike Srpske spasavao sugrađanina Bošnjaka Alena Glavovića.

"Kampanja protiv Nikolića traje konstantno"

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković izjavila je danas da "kampanja protiv predsednika Tomislava Nikolića traje konstantno, jer nekome nije u interesu da Srbija bude prosperitetna država i da sarađuje i sa Rusijom i sa Evropskom unijom".