Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Učenik snimljen kako tuče profesora

Na snimku na Jutjubu vidi se kako učenik srednje škole "Džon. F. Kenedi" u Nju Džerziju hvata sredovečnog nastavnika, obavija ga rukama, odvlači ga u prednji deo učionice, a zatim ga obara na zemlju i udara nekoliko puta.

Filipu Davidu uručena NIN-ova nagrada

Najstariji nedeljnik na Balkanu NIN, čiji je prvi broj objavljen na današnji dan 1935. godine, svečano je obeležio veliki jubilej, 80 godina postojanja, uručenjem 61.NIN-ove nagrade književniku Filipu Davidu, za roman "Kuća sećanja i zaborava".

Topi se najveći glečer na Antarktiku

Najveći glečer na istoku Antarktika, čiji bi nestanak mogao da izazove povećanje nivoa mora za šest metara, počeo je da se topi usled zagrevanja okeana, upozorili su danas australijski naučnici.

Gašić: VBA trenutno nikoga ne prisluškuje

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da Vojnobezbednosna agencija (VBA) trenutno ne prisluškuje nikoga i odbacio navode da je VBA nelegalno špijunirala političare i sindikalne vođe.

Dinar sutra na novom dnu

Dinar će sutra oslabiti prema evru za još 0,5 odsto i zvanični srednji kurs biće 123,4677 dinara za jedan evro.

Kese s 28 mina pronađene u šumi

U Kotar-šumi, između Siska i Petrinje, u plastičnim kesama pronađeno je 28 protivpešadijskih mina, koje je policija uklonila i biće uništene.

Trećina Srbije na klizištima

Potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić kaže da je aktivnim i pasivnim klizištima ugroženo čak 30 odsto teritorije Srbije.

Pronađen dron u Beloj kući

Tajna služba SAD pronašla je "napravu" u Beloj kući, najverovatnije dron, dok je američki predsednik odsutan i nalazi se u poseti Indiji, rekao je portparol Džoš Ernest.

Doktor osuđen zbog obrezivanja devojčice

Egipatski apelacioni sud danas je kaznio lekara Raslana Fadla sa dve godine i tri meseca zatvora zbog ubistva iz nehata i izvršenja genitalne mutilacije, što je za posledicu imalo smrt 13-godišnje devojčice.

Vanredna odbrana od poplava na rekama u Banatu

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" saopštilo je danas da je na određenim vodotocima u Banatu zabeležen porast vodostaja zbog obilnih padavina proteklih dana, pa je uvedena redovna i vanredna odbrana od poplava.

Prosvetari sutra u Svetosavskom maršu

Četiri reprezentativna sindikata prosvete najavili su za sutra, na dan školske slave Svetog Save, protestnu šetnju pod nazivom "Svetosavska akademija pod vedrim nebom".

Šešelj: Dobrovoljno se ne vraćam u Hag

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da se dobrovoljno ne vraća u Hag, a ukoliko ga, kao je rekao, njegovi glavni saučesnici u svim ratnim zločinima uhapse i odnesu na aerodrom, šta on tu može.