Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Likvidiran vođa balkanskih džihadista

Najpoznatiji balkanski džihadista, Lavdrim Mudžaheri ubijen je tokom borbi sa kurdskim snagama u Kobaneu, javila je novinarka britanskog "Sandej tajmsa" Hala Džaber.

Sunovrat evra zbog pobede Sirize

Evropske akcije i evro su danas izgubili na vrednosti, nakon pobede levičarske stranke Sirize na parlamentarnim izborima u Grčkoj i straha od potencijalnog izlaska Grčke iz evrozone.

Nemoguće otpisati dug Grčkoj

Evropska centralna banka (ECB) ne može učestvovati ni u kakvom otpisu duga Grčkoj, izjavio je član Izvršnog odbora te institucije, Benoa Kur.

Tasovac: Jasno odvojiti kulturu od estrade

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da su glavni prioriteti ministarstva u ovoj godini jasno razgraničavanje kulture od estrade, jačanje institucija i jačanje njihovih profesionalnih kapaciteta.

Beočin: Dete stradalo na drumu

Trinaestogodišnji Marko Šoklovački poginuo je preksinoć oko 21h u Beočinu kada ga je udario automobil kojim je upravljao 23-godišnji Nemanja Š. iz Ledinaca.

Advokati od danas u sudnicama

Advokatura Srbije danas nakon četiri i po meseca protesta počinje sa radom, pošto su ispunjeni njeni zahtevi za izmene propisa o javnom beležništvu i propisa o paušalnom oporezivanju advokata.

NVO: Proslavom Svetog Save krši se Ustav

Nevladina organizacija "Pokret za prosvećeno društvo" ocenila je danas da se obeležavanjem Svetog Save, kao školske slave, krši načelo sekularnosti u školama u Srbiji i upitala da li je ta slava namenjena svim učenicima ili samo onima pravoslavne veroispovesti.

Slaba zainteresovanost za privatizaciju medija

Krajnji rok za privatizaciju javnih glasila je 30. jun. Do sada, Agenciji za privatizaciju, dostavljeno je ukupno 128 pisama zainteresovanih, a aukcija medija, očekuje se krajem ovog meseca.

Ubedljiva pobeda Sirize u Grčkoj

Levičarska partija Siriza pobedila je na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, pokazuju preliminarni zvanični rezultati izbora u Grčkoj.

Ministri EU vanredno o Ukrajini u četvrtak

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini zakazala je za četvrtak, 29. januara, vanredni sastanak šefova diplomatija EU posvećen ukrajinskoj krizi.