Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nigerijska vojska odbila napad Boko Harama

Nigerijska vojska odbila je napad ekstremista Boko Harama u Majduguriju, prestonici države Borno na severoistoku zemlje, saopštili su danas nigerijski bezbednosni zvaničnici.

Najmanje 11 mrtvih u sukobima u Egiptu

U Kairu i drugim egipatskim gradovima policija je podigla stepen pripravnosti da bi razbila nekoliko protesta manjeg obima, u kojima je danas poginuo jedan demonstrant i nekoliko je povređeno.

Službenici neće da koriste ćirilicu?

Zakon slabo brine o srpskom jeziku i pismu, a u praksi se čak ni tako blagi paragrafi ne poštuju. Lingvisti uporno traže da se propišu jezička pravila za reklame, medije, privatni sektor.

Dačić: Nastavljamo Titovu tradiciju

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija želi da razvija dobre odnose i ekonomsku i političku saradnju sa zemljama Afričke unije.

Evropa upumpava milijarde evra po ugledu na SAD

Odluka Evropske centralne banke (ECB) da svakog meseca kupuje obveznice vredne 60 milijardi evra, donekle je kopiranje modela koji su koristile SAD kako bi pogurale oporavak privrede, rekao je profesor Beogradske bankarske akademije Ismail Musabegović.

Ručna bomba u dvorištu u Beogradu

U dvorište kuće u Starom Gradu u Beogradu jutros oko 4:20 bačena je ručna eksplozivna naprava, a u eksploziji niko nije povređen, rečeno je u MUP-u.

Obama krivi Rusiju za sukobe u Ukrajini

Američki predsednik Barak Obama okrivio je danas Rusiju za obnovu sukoba između ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine i najavio da će SAD razmotriti dodatne opcije u cilju povećanja pritiska na Moskvu.

Ubio ženu, pa se obesio u šumi

Tela dve osobe pronađena su u okolini Valjeva, a u istragu slučaja uključena je i policija, potvrdili su agenciji Beta izvori iz istrage.

Rusija blokirala deklaraciju UN

Rusija je blokirala deklaraciju UN kojom se osuđuje granatiranje grada Mariupolja na jugoistoku Ukrajine, gde je juče stradalo 30, a ranjeno više od 90 civila.

Društvo sudija zabrinuto zbog odnosa prema ombudsmanu

Društvo sudija Srbije saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog "neprimerenog i neprihvatljivog" načina na koji se visoki državni zvaničnici odnose prema ombudsmanu Saši Jankoviću koji, kako se navodi, savesno, odgovorno i u skladu sa zakonom obavlja tu funkciju.

Poginuo pešak u Beogradu

U saobraćajnoj nezgodi u Beogradu na uglu Knez Miloša i Višegradske ulice u nedelju ujutro je, dok je prelazio ulicu, poginuo muškarac star oko 60 godina, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Bombe i nemiri u istočnoj Ukrajini

Dan posle krvavog napada na Marijupolj, sukob ukrajinskih i proruskih snaga preselio se na gradove Gorlovka i Harkov. Petoro civila je izgubilo živote, a desetoro je ranjeno u bombardovanju Gorlovke, grada u istočnoj Ukrajini.