Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubio ženu, pa se obesio u šumi

Tela dve osobe pronađena su u okolini Valjeva, a u istragu slučaja uključena je i policija, potvrdili su agenciji Beta izvori iz istrage.

Rusija blokirala deklaraciju UN

Rusija je blokirala deklaraciju UN kojom se osuđuje granatiranje grada Mariupolja na jugoistoku Ukrajine, gde je juče stradalo 30, a ranjeno više od 90 civila.

Društvo sudija zabrinuto zbog odnosa prema ombudsmanu

Društvo sudija Srbije saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog "neprimerenog i neprihvatljivog" načina na koji se visoki državni zvaničnici odnose prema ombudsmanu Saši Jankoviću koji, kako se navodi, savesno, odgovorno i u skladu sa zakonom obavlja tu funkciju.

Poginuo pešak u Beogradu

U saobraćajnoj nezgodi u Beogradu na uglu Knez Miloša i Višegradske ulice u nedelju ujutro je, dok je prelazio ulicu, poginuo muškarac star oko 60 godina, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Bombe i nemiri u istočnoj Ukrajini

Dan posle krvavog napada na Marijupolj, sukob ukrajinskih i proruskih snaga preselio se na gradove Gorlovka i Harkov. Petoro civila je izgubilo živote, a desetoro je ranjeno u bombardovanju Gorlovke, grada u istočnoj Ukrajini.

Istovremena premijera u Srbiji i Holandiji

Holandski dokumentarni film "Priče o Pasiji po Mateju" imaće danas popodne svetsku premijeru na festivala u Roterdamu, ali istovremeno i u tri srpska bioskopa i više dvorana u Evropi.

Inspekcija kontroliše ski-centre

U zajedničkoj vanrednoj kontroli inspekcija rada iz Pirota i Zaječara i Poreske inspekcije u samo jednom danu u deset kontrola otkriveno je osam radnika na crno, kao i veliki broj nepravilnosti iz oblasti kontrole poreske inspekcije u ski-centru na Staroj planini, pa će neki od objekata u kojima su uočene nepravilnosti biti zatvoreni.

Dan odluke za Grčku

U Grčkoj će danas biti održani Prevremeni parlamentarni izbori, na kojima je glavni favorit ekstremno levičarska partija Siriza.

General Perišić ponovo na sudu?

Više javno tužilaštvo u Beogradu iniciralo je nastavak postupka iz 2002. godine, za "špijunsku aferu" protiv penzionisanog generala Momčila Perišića, jednog od lidera tadašnje vladajuće koalicije DOS, koji je posle petooktobarskih promena 2000. bio potpredsednik Vlade Srbije  i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost.

Islamska država objavila listu drakonskih kazni za kršenje šerijata

Džihadistička organizacija Islamska država (IS) objavila je listu teških kazni za kršenje islamskog zakona - šerijata, od 80 udaraca bičem za konzumiranje alkohola, preko odsecanja ruke i noge zbog krađe, do smrti za bogohuljenje i preljubu, ali i homoseksualnost i "špijunažu u ime nevernika".

RHMZ: Smirivanje hidrološke situacije do ponedeljka

U donjem toku Južne Morave kod Aleksinca i Mojsinja vodostaji su u porastu, dok su u gornjem toku Južne Morave u manjem opadanju, a konačno smirivanje hidrološke situacije u Srbiji očekuje se do ponedeljka, izjavio je hidrolog Dejan Vladiković.