Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Istovremena premijera u Srbiji i Holandiji

Holandski dokumentarni film "Priče o Pasiji po Mateju" imaće danas popodne svetsku premijeru na festivala u Roterdamu, ali istovremeno i u tri srpska bioskopa i više dvorana u Evropi.

Inspekcija kontroliše ski-centre

U zajedničkoj vanrednoj kontroli inspekcija rada iz Pirota i Zaječara i Poreske inspekcije u samo jednom danu u deset kontrola otkriveno je osam radnika na crno, kao i veliki broj nepravilnosti iz oblasti kontrole poreske inspekcije u ski-centru na Staroj planini, pa će neki od objekata u kojima su uočene nepravilnosti biti zatvoreni.

Dan odluke za Grčku

U Grčkoj će danas biti održani Prevremeni parlamentarni izbori, na kojima je glavni favorit ekstremno levičarska partija Siriza.

General Perišić ponovo na sudu?

Više javno tužilaštvo u Beogradu iniciralo je nastavak postupka iz 2002. godine, za "špijunsku aferu" protiv penzionisanog generala Momčila Perišića, jednog od lidera tadašnje vladajuće koalicije DOS, koji je posle petooktobarskih promena 2000. bio potpredsednik Vlade Srbije  i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost.

Islamska država objavila listu drakonskih kazni za kršenje šerijata

Džihadistička organizacija Islamska država (IS) objavila je listu teških kazni za kršenje islamskog zakona - šerijata, od 80 udaraca bičem za konzumiranje alkohola, preko odsecanja ruke i noge zbog krađe, do smrti za bogohuljenje i preljubu, ali i homoseksualnost i "špijunažu u ime nevernika".

RHMZ: Smirivanje hidrološke situacije do ponedeljka

U donjem toku Južne Morave kod Aleksinca i Mojsinja vodostaji su u porastu, dok su u gornjem toku Južne Morave u manjem opadanju, a konačno smirivanje hidrološke situacije u Srbiji očekuje se do ponedeljka, izjavio je hidrolog Dejan Vladiković.

Poljaci sa kreditima u francima izašli na ulice

Poljaci sa kreditima u švajcarskim francima izašli su danas u protestnu šetnju ispred Predsedničke palate u Varšavi i na ulice još nekoliko najvećih poljskih gradova sa zahtevom da im u situaciji sa iznenada preskupim kreditima pomogne poljska vlada.

Vanredna situacija i u Trgovištu i delu opštine Bosilegrad

Posle dela Vranja i Vladičinog Hana, vanredna situacija zbog poplava uvedena je i u Trgovištu i delu opštine Bosilegrad, a načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić kaže da se reke na jugu Srbije povlače u korita i stanje postepeno stabilizuje.

Konkurs projekta Evropska mreža digitalne umetnosti

Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke iz Srbije jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.

Protest u Prištini, napadnuta ekipa RTS-a

Više hiljada Albanaca demonstriralo je u centru Prištine, zahtevajući smenu kosovskog ministra za povratak Aleksandra Jablanovića, zbog toga što je napadače autobusa sa raseljenim Srbima za Božić u Đakovici nazvao divljacima.