Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Protest u Nju Delhiju zbog posete Obame

Komunističke partije u Indiji održale su danas protestni skup na kome je spaljena lutka sa likom predsednika SAD Baraka Obame uoči njegove posete Nju Delhiju.

Gašić: Bezobrazluk i beskrupuloznost Saše Jankovića

Ministar odbrane Bratislav Gašić ne očekuje da se Saša Janković izvini za sve što je izrekao u prethodnih 10 dana, ali očekuje da se, kada Tužilaštvo završi svoj posao, dokaže koliko zaštitnik građana nije bio u pravu.

Ebola blizu iskorenjivanja u Liberiji

Liberija je danas saopštila da ima još pet preostalih slučajeva ebole, potvrđujući da je blizu iskorenjivanja epidemije koja je odnela na hiljade života.

Izgradnja stanova smanjena za 36,7 odsto

Prema broju izdatih građevinskih dozvola, u novembru je prijavljena izgradnja 381 stana s prosečnom površinom 85,4 kvadratnih metara, što je 36,7 odsto manje stanova nego u novembru 2013. godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Predlog: Minut za reklamu kulture

Poslanik SPS i režiser Srđan Dragojević najavio je da će na javnoj raspravi o predlogu zakona o oglašavanju predložiti da sve televizije sa nacionalnom frekvencijom prošire svoje reklamne blokove za jedan minut, tokom kojeg će se reklamirati festivali, pozorišne predstave, filmovi, nova književna dela.

Boko haram ubio 15 seljana

Naoružani pripadnici Boko harama ubili su u petak 15 seljana na severoistoku Nigerije u blizini Majdugurija, uporišta te islamističke grupe koju krive za ubistvo hiljada ljudi tokom šestogodišnje pobune, javio je AFP, pozivajući se na bezbednosne izvore i lokalno stanovništvo.

Španija uhapsila četvoricu islamista

Španska policija uhapsila je u severnoafričkoj španskoj enklavi Seuti četiri osobe za koje se sumnja da su članovi militantne islamističke mreže, saopštilo je danas špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najgora suša u Brazilu od 1930.

Najnaseljenije oblasti u Brazilu suočavaju se sa najgorom sušom od 1930. godine, izjavila je brazilska ministarka za životnu sredinu Izabela Tejšeira.

Ukida se pravo policije na štrajk?

Nacrt novog Zakona o policiji ukida pravo na štrajk policije, što je, kako je objašnjeno, u skladu sa evropskim standardima. Ukida se i čin generala, kao deo demilitarizacije te službe i propisuju novi uslovi za izbor direktora policije.

Telekom traži nove izvore prihoda

Generalni direktor "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk izjavio je da je ova kompanija poput ostalih operatora okrenuta traženju novih izvora prihoda pošto tradicionalni servisi, kao što su SMS i razgovor, u čitavom svetu padaju zbog korišćenja raznih internet aplikacija.