Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Japan: Nema napretka u oslobađanju talaca

Vlada Japana danas nastavlja sa pokušajima da spasi dva taoca koje Islamska država preti da će ubiti, ali u tom procesu još uvek nema značajnijeg napretka, saopšteno je jutros iz vlade.

Beba na ražnju u stripu za decu

Priče o bebi na ražnju i specijalitetima poput paelje od beba i kuskusa sa očima malih devojčica sadržaji su koji se nude najmlađoj čitalačkoj publici.

Na milion originalnih novčanica, 7,7 falsifikata

U Srbiji je u prošloj godini otkriveno ukupno 2.181 falsifikovanih novčanica, što je upola manje nego u 2013. kada je otkriveno ukupno 4.294 falsifikata, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Starica ujela pljačkaša

Penzionerka R. J. (78) iz sela Gornji Matejevci ujela je za prst razbojnika koji joj je rukom zatvorio usta u toku pljačke.

Prodala stan da otplaćuje rate u francima

Beograđanka Dušanka Kraguljac, koja je danas čekala ispred Udruženja banaka Srbije ishod sastanka bankara o švajcarskom franku, podigla je stambeni kredit u toj valuti pre sedam godina, a u međuvremenu je ostala bez posla, pa je bila prinuđena da proda svekrvin stan da bi plaćala rate.

Preživeo Gestapo, Aušvic i marš smrti

Devedesettrogodišnji Fredi Knoler preživeo je tokom Drugog svetskog rata ispitivanje Gestapoa, logor Aušvic i marš smrti na temperaturi ispod nule, prenosi britanska mreža Bi-Bi-Si, uoči 70. godišnjice oslobođenja Aušvica.

Usvojen Zojin zakon

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras sa 175 glasova “Zojin zakon”, koji obavezuje lekare da, ukoliko ne mogu da uspostave dijagnozu u roku od šest meseci, daju nalog da se uzorak tkiva i krvi pošalje u laboratorije u inostranstvu o trošku države.

Evro u ponedeljak 122,9 dinara

Dinar će u ponedeljak, 26. januara oslabiti 0,2 odsto, uprkos tome što je Narodna banka Srbije danas prodala 10 miliona evra, i zvanični srednji kurs će biti 122,9018 dinara za evro, što će biti njegova najniža vrednost do sada.

UBS: Banke spremne da pomognu klijentima"

Predsednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije (UBS) Goran Pitić izjavio je da su banke spremne da pomognu svojim klijentima u otplati kredita indeksiranih u francima, na način da to ne ugrozi stabilnost bankarskog sektora.

Na prodaju rukavice Muhameda Alija

Ljubitelji boksa moći će da kupe na aukciji rukavice koje su nosili Muhamed Ali i Soni Liston u meču za titulu iz 1965. godine, jednom od najkontroverznijih u istoriji boksa.