Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro u ponedeljak 122,9 dinara

Dinar će u ponedeljak, 26. januara oslabiti 0,2 odsto, uprkos tome što je Narodna banka Srbije danas prodala 10 miliona evra, i zvanični srednji kurs će biti 122,9018 dinara za evro, što će biti njegova najniža vrednost do sada.

UBS: Banke spremne da pomognu klijentima"

Predsednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije (UBS) Goran Pitić izjavio je da su banke spremne da pomognu svojim klijentima u otplati kredita indeksiranih u francima, na način da to ne ugrozi stabilnost bankarskog sektora.

Na prodaju rukavice Muhameda Alija

Ljubitelji boksa moći će da kupe na aukciji rukavice koje su nosili Muhamed Ali i Soni Liston u meču za titulu iz 1965. godine, jednom od najkontroverznijih u istoriji boksa.

Vulin smatra da direktorka ima pravo na jagnjetinu

Ministarstvo rada Aleksandra Vulina ima razumevanja za direktorku PIO fonda Draganu Kalinović koja je 2013. i 2014. pojela najmanje 389.000 dinara iz džepa penzionera na gozbama po poznatim beogradskim restoranima.

Požar u fabrici oružja u Užicu

U pozemnim pogonima olovnice oružarske fabrike "Prvi partizan" u Užicu nešto pre 16 sati došlo je do požara, kada se prema još uvek nepotvrđenim infomacijama zapalio sistem za ventilaciju.

Zbog nedozovljenog ribolova 68 prijava

Ribočuvari "Voda Vojvodine" zaplenili su skoro 60 kilometara nelegalno postavljenih mreža, veliki broj drugog pecaroškog alata, čamaca, kao i improvizovanih plovećih objekata tokom 2014. godine.

Pronađen trup "Er Azije" i još četiri tela

Indonežanski ronioci dospeli su do trupa aviona malezijske komanije "Er Azija", koji se krajem prošlog meseca srušio u Javansko more, i izvukli su tela još četiri žrtve ove nesreće.

Lončar: Činjenicama protiv antivakcinalne kampanje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je da stručnjaci budu mnogo aktivniji u obaveštavanju javnosti o značaju vakcina u sprečavanju zaraznih bolesti, kako bi se činjenicama suprotstavili sve jačoj antivakcinalnoj kampanji na društvenim mrežama.

VIDEO: Pre 25 godina počeo raspad SFRJ

Slovenački delegati na poslednjem kongresu Saveza komunista Jugoslavije obeležili su u Ljubljani 25. godišnjicu napuštanja tog kongresa što je označilo početak propasti komunizma i raspada bivše Jugoslavije.

Ko su najbogatiji političari u BiH?

Članovi Predsedništva i rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta BiH poseduju imovinu vrednu stotine hiljada konvertibilnih maraka, piše "Glas Srpske".

SNS: Tražimo hitnu ostavku Pajtića

Srpska naprеdna stranka oglasila se zahtеvom da Bojan Pajtić hitno podnеsе ostavku na mеsto prеmijеra vojvođanskе Vladе, "jеr jе sramota i skandal da taj čovеk i daljе budе na bilo kojoj javnoj funkciji, a kamoli da budе prеmijеr Vojvodinе".

Stojanović: Čomski je zloupotrebio žrtve bombardovanja

Slavni lingvista i intelektualac Noam Čomski, koji je teroristički napad na satirični nedeljnik Šarli Ebdo uporedio sa NATO bombardovanjem Radio-televizije Srbije 1999. godine, pokazao je da mu ključne činjenice o tom bombardovanju nisu poznate, napisala je, u ime porodica žrtava bombardovanja RTS, Žanka Stojanović.

Šabić kritikovao Komoru izvršitelja

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić kritikovao je Komoru izvršitelja ukazavši na nelogičnosti u donošenju novog Pravilnika.