Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Portparolu Anonimusa pet godina zatvora

Novinar i neformalni portparol hakerske grupe "Anonimusi" Baret Braun osuđen je na pet godina zatvora zbog neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, saopštile su njegove pristalice.

Ostavila bebu u taksiju dok je pljačkala prodavnicu

Amanda Paoleti (29) iz Vilmingtona u SAD uhapšena je nakon što je taksista - koji nije znao zašto je tražila da se nakratko zaustave ispred jedne prodavnice - rekao policiji na koju adresu ju je odvezao nakon pljačke.

Varadi: Odbijanje obe tužbe za genocid je najlogičnije

Profesor međunarodnog prava Tibor Varadi, koji je bio zastupnik Srbije u tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, ocenio je da bi najlogičniji ishod procesa koji pred Međunarodnim sudom pravde vode Beograd i Zagreb po uzajamnim optužbama za genocid bio odbijanje i tužbe Hrvatske i protivtužbe Srbije.

"Diznilend" izvor zaraze malim boginjama

Kalifornija se suočava sa manjom epidemijom malih boginja, bolesti koja je u SAD praktično iskorenjena, a većina slučajeva je povezana sa tematskim parkom "Diznilend", saopštile su danas lokalne vlasti.

Vlada i predsednik Jemena podneli ostavku

Vlada i predsednik Jemena Abdrabuh Mansur Hadi podneli su večeras ostavku usred napete situacije sa šiitskim pobunjenicima poznatim kao Huti, saopštili su jemenski zvaničnici.

Još jedna sms prevara

Ukoliko ste u toku današnjeg dana dobili SMS poruku s nepoznatog telefonskog broja u kojoj piše "Najraznovrsniji video klipovi...", nemojte odgovarati.

Dinar nastavlja da slabi

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 122,6076 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).