Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uskoro olakšice za kredite u francima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će verovatno početkom iduće nedelje Narodna banka Srbije (NBS) predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Ovo su najbolji romani 21. veka

BBC je pozvao kritičare Njujork tamsa, Tajma, Kirkus Rivjua i drugih prestižnih listova da sastave listu 12 najvećih romana 21. veka i na njoj su se našla dela Zejdi Smit, Čimamande Ngozi Adiči, Ijana Mejkuana.

Večeras počinje Sandens festival

Festival nezavisnog filma Sandens otvara se večeras u američkoj državi Juti, a tokom 11 dana festivala biće prikazano oko 200 ostvarenja.

Oslobođeni Mubarakovi sinovi

Egipatski sud naložio je puštanje iz pritvora dvojice sinova svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka jer su proveli u zatvoru maksimalan period tokom trajanja predkrivičnog postupka.

Otvorio nelegalnu kladionicu

Protiv 38-godišnjaka iz opštine Vrbas policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je neovlašćeno organizovao igre na sreću.

Nikolić bi šefove EU i Rusije zaključao u istu sobu

"Mislim da bi predsednike trebalo zaključati u istu prostoriju dok ne nađu rešenje". Ovom rečenicom koju je izgovorio predsednik Srbije Tomislav Nikolić Bi-Bi-Si počinje svoju analizu uloge Srbije u konfliktu Rusije i Evropske unije oko Ukrajine.

Pravilnik o unapređenju energetske efikasnosti kasni 10 meseci

Ni 300 dana nakon isteka roka i gotovo 700 dana od donošenja Zakona o efikasnom korišćenju energije, Ministarstvo rudarstva i energetike nije donelo pravilnik o modelu ugovora javnog i privatnog sektora za unapredjenje energetske efikasnosti, objavila je Nacionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj NALED.

Nova istraga o smrti Nerude

Čile ponovo otvara istragu o smrti pesnika i nobelovca Pabla Nerude, jer postoje indicije da je bio otrovan, rekao je danas portparol čileanske vlade Fransisko Ugas.

"Učestvovao sam u ubistvu 1.600 ljudi"

Četiri i po godine Bredon Brajant radio je u tajnom američkom programu za bespilotne letelice za bombardovanje meta u Avganistanu i okolnim zemljama. Rečeno mu je da je učestvovao u ubistvu više od 1.600 ljudi.

Zojin zakon konačno pred poslanicima

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas raspravu o Predlogu zakona o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, poznatijem kao "Zojin zakon".

Kako će se menjati klima u Srbiji?

Srbija će se u narednih 100 godina suočiti sa porastom godišnje temperature i sa ekstremnijom klimom nego do sada, ukoliko se ne smanji emisija štetnih gasova u svetu, ocenili su večeras stručnjaci na tribini posvećenoj klimatskim promenama.