Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rekordan broj učesnika u Davosu

Svetski ekonomski forum (WEF) pod nazivom "Novi globalni kontekst", koji počinje danas u Davosu, okupiće rekordan broj političara i poslovnih ljudi koji će, kako se očekuje, razmatrati mogućnosti za jačanje saradnje u svetlu sve veće globalne nebezbednosti.

Ombudsman: Dobijam pretnje

Ombudsman Saša Janković izjavio je da je krivična prijava protiv dvojice pripadnika Vojne policije zasnovana isključivo na dokumentima MUP i napomenuo da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija.

Opozicija ima ukupno 20 procenata glasača

Sve opozicione partije u Srbiji ukupno imaju u ovom trenutku nešto više od 20 odsto podrške građana, što je čak dva i po puta manje od Srpske napredne stranke, koja ima 51,2 odsto podrške građana Srbije.

Zatvor zbog prskanja svetom vodicom

Dva Rusa osuđena su na deset dana zatvora zato što su svetom vodicom poprskali mauzolej u kome se nalazi Lenjinovo telo, uzvikujući "Digni se i hodaj".

Heroju državljanstvo Francuske

Francuske vlasti proglasile su zaposlenog u jevrejskoj radnji, muslimana poreklom iz Malija, koji je spasao mušterije tokom terorističkog napada herojem.

Dinar sutra ponovo slabi

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,0743 dinara za jedan evro.

Radoman: Ne kočimo Ferero, ministar obmanjuje javnost

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman ocenio je da ministar privrede Srbije Željko Sertić "obmanjuje javnost" izjavama da Pokrajinska vlada i Razvojni fond Vojvodine opstruišu investiciju italijanske kompanije Ferero u Srbiji.