Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Protestuju rudari Trepče

Više od 200 rudara Trepče u Starom trgu kod Mitrovice štrajkuje danas zahtevajući od vlasti informacije o sudbini kompanije, pošto Trepča ipak zakonom nije transformisana u javno preduzeće u vlasništvu Vlade Kosova.

Grip stigao u Srbiju

Institutu za javno zdravlje Srbije dostavljene su informacije iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i Instituta za javno zdravlje Vojvodine o potvrdi infekcije virusom gripa A (H1) pdm i gripa tipa A neodređenog podtipa.

Avion "Er Azije" se kretao prebrzo

Avion kompanije "Er Azija", koji se prošlog meseca srušio u Javansko more, vinuo se na veću visinu brže nego što je uobičajeno da bi potom "stao", izjavio je indonežanski ministar saobraćaja Ignasius Džonan.

Prosveta: Usaglašen kolektivni ugovor

Predstavnici reprezentativnih prosvetnih sindikata i Ministarstva prosvete usaglasili su danas tekst kolektivnog ugovora, ali time nije okončan štrajk prosvetnih radnika, već se očekuje potpisivanje posebnog sporazuma, izjavio je predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Zvonimir Jović.

"Ne poštuje se pravo manjina na maternji jezik"

Istraživanje Nacionalnog saveta Mađara pod nazivom "Jezička policija", u okviru kojeg je proveravano koliko državni, pokrajinski i lokalni organi vlasti poštuju odredbe o zvaničnoj upotrebi manjinskog jezika i pisma, pokazalo je da postoje brojni slučajevi u kojima se ne poštuje pravo mađarske nacionalne manjine na upotrebu sopstvenog jezika i pisma.

Bojan Pajtić pomogao DS sa 57.000 dinara

Najviše novca od donacija tokom prošle godine dobili su DS i SPS, a među donatorima su i firme u vasništvu pojedinih članova partija. Političke partije dužne su da objave sve donacije veće od prosečne srpske plate, odnosno 44.000 dinara.

Zorana Mihajlović: Izmeniti Zakon o poreklu imovine

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi trebalo izmeniti Zakon o poreklu imovine da bi se videlo kako su tajkuni stekli prvi milion i da bi "bili zaštićeni oni koji pošteno rade, a sankcionisani oni koji su se obogatili na račun građana".

Radnik poginuo u Fukušimi

Radnik u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima Daići poginuo je kada je upao u rezervoar za skladišenje vode, što je poslednji u nizu incidenata u toj elektrani oštećenoj zemljotresom i cunamijem 2011. godine.

EU da prekine ćutanje o zatvorima CIA

Organizacija Amnesti internešnel (AI) zatražila je od evropskih vlada koje su sarađivale u tajnim operacijama CIA za pritvaranje, ispitivanje i mučenje - u okviru američkog "globalnog rata protiv terora" - da hitno sprovedu svoje istrage, posle izveštaja američkog Senata u kojem su objavljeni novi detalji.