Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Islamska država najavila svoj TV kanal

Militantna grupa IDIL će navodno pokrenuti sopstveni onlajn TV kanal na kojem će program voditi britanski ratni reporter Džon Kentli kojeg drže kao taoca, a imaće i program pod nazivom "Vreme je za regrutovanje".

Dinar sutra jači 0,4 odsto

Dinar će sutra ojačati prema evru 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 121,8955 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vlada Hrvatske fiksira kurs franka

Vlada Hrvatske predložiće izmene zakona o potrošačkim kreditima kojima će kurs švajcarskog franka u narednih godinu dana biti fiksiran na 6,39 kuna na period od godinu dana, izjavio je danas hrvatski premijer Zoran Milanović.

NUNS: Predstavnici vlasti vode hajku protiv Saše Jankovića

Kuća ljudskih prava i demokratije i Nezavisno udruženje novinara Srbije zahtevaju od funkcionera vladajućeg bloka i Srpske napredne stranke da raspravu o vladavini prava u Srbiji vrate u institucije i da prestanu sa napadima na nezavisne institucije.

Opozicija traži ostavku Selakovića

Šefovi poslaničkih grupa DS-a i SDS-a Borislav Stefanović i Marko Đurišić zatražili su ostavku ministra pravde Nikole Selakovića, smatrajući ga odgovornim za štrajk advokata.

Soko Štark preuzima Fudlend

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je odobrila beogradskom Soko Štarku, konditorskoj kompaniji multinacionalne Atlantik grupe, da formalno preuzme prehrambenu firmu Fudlend (Foodland).

Krali akumulatore iz automobila

Policija je noćas, oko 1 sat, uhvatila dvoje Novosađana, osumnjičenih da su, neposredno pre toga, ukrali akumulatore iz dva automobila.