Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

O nasilju nam ženama u Kikindi i Subotici

Sastanci u okviru kampanje Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Pokrajinskog zaštitnika građana o sprečavanju nasilja nad ženama biće održani ove sedmice u Kikindi i Subotici.

Banke tek u petak o kreditima u švajcarskim francima

Udruženje banaka Srbije će u petak održati sastanak kako bi se videlo da li će se izaći sa zajedničkom platformom kada je u pitanju rešavanje otplate krediti u švajcarskim francima, kaže predsednik Glavnog odbora ovog udruženja Goran Pitić.

Obama želi veći porez za bogate

Američki predsednik Barak Obama želi da podigne poreske stope najbogatijim Amerikancima i velikim finansijskim kompanijama da bi osnažio srednju klasu.

Davenport: Počinje realizacija dogovorenog

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport ocenio je da će 2015. godina pružiti velike mogućnosti za ključni napredak Srbije ka članstvu u EU i da je sada vreme da se realizuje ono što je zacrtano na papiru.

Glavaš preti smrću svedocima

"Ne reci lažna svedočanstva, jer stići će te Božja kazna", pisalo je na zvaničnom fejsbuk profilu Branimira Glavaša, uz fotografiju petorice obešenih muškaraca.

Mustafa: Vlada Srbije koristi Miloševićeve zakone za Trepču

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Muhamed Mustafa ocenio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministri u vladi "diskriminatorske akte i zakone" iz vremena režima Slobodana Miloševića koriste kao argumente u osporavanju vlasništva Kosova nad kombinatom Trepča.

Kostić novi gradonačelnik Gračanice

Opština Gračanica dobila je novog gradonačelnika. Kandidat Građanske incijative Srpska Vladeta Kostić pobedio je na izborima sa oko 65 odsto osvojenih glasova.

Ljajić: Zahtev predsednice Hrvatske komplikuje odnose

Zahtev hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija da preduzme korake kako bi se predsednik SRS Vojislav Šešelj vratio u pritvor predstavlja brutalno mešanje politike u rad Haškog tribunala i samo komplikuje odnose Srbije i Hrvatske.

Kijev: Raketom na kuću, stradala deca

Dvoje dece, starosti sedam i 16 godina, poginula su kada je raketa pogodila jednu kuću u gradu Vulehirsku na istoku Ukrajine, saopštila je ukrajinska vojska.