Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gračanica: Manja izlaznost nego 2013. godine

Na izbore u opštini Gračanica je izašlo 24,45 odsto birača do 15 časova, što je manje nego na lokalnim izborima 2013. godine, izjavio je danas član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo.

Pucnji u blizini doma potpredsednika SAD

Američka tajna služba saopštila je danas da su u blizini kuće američkog potpredsednika Džozefa Bajdena u Delaveru nepoznate osobe ispalile više hitaca iz automobila.

Vođa džihadista još uvek na slobodi

Šef terorističke ćelije i glavni planer osujećenog napada džihadista na policijske stanice i patrole u Belgiji je još na slobodi, izjavio je ministar pravde Joen Hens.

SDS traži ostavku Zorane Mihajlović zbog Jokića

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas da ministarka saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović podnese ostavku zbog toga što je na čelo Železnica Srbije predložen Zdravko Jokić, za kojeg ta partija navodi da ima firmu koja je godinama pod finansijskom blokadom.

Tasovac: Sutra reakcija na Informer

Ministarstvo kulture i informisanjasutra će reagovati u slučaju Informera u vezi sa objavljivanjem navodnih fotografija obnažene hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, najavio je danas resorni ministar Ivan Tasovac.

Tunel ispod Lamanša ponovo zatvoren

Železnički saobraćaj ispod kanala koji povezuje Veliku Britaniju sa ostatkom Evrope obustavljen je danas zbog kvara na električnim instalacijama, saopštila je uprava Evrostara, kompanije koja je vlasnik superbrzog voza na liniji Briel-Pariz-London.

NIS uplaćuje sve manje za rudnu rentu

Naftna industrija Srbije (NIS) uplaćuje Vojvodini i lokalnim samoupravama sve manje na ime rudne rente, iako zvanični izveštaji pokazuju da ta kompanija istovremeno povećava obim proizvodnje domaće nafte i gasa, piše Vojvodjansko-istraživački centar (VOICE), pozivajući se na dokumentaciju.

Kosovska policija ne istražuje napade na Srbe

Policija Kosova je po službenoj dužnosti u obavezi da sprovede istragu zbog ugrožavanja bezbednosti građana, a kada je u pitanju ugrožavanje bezebednosti Srba, kao u slučaju kamenovanja autobusa Srba iz Đakovice na Badnji dan, do sada očigledno nije bilo takve istrage jer ni jedan incident nije dobio sudski epilog, pišu frankfurtske Vesti.

"Tamarin zakon" uskoro na dnevnom redu Skupštine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će dugoočekivani "Tamarin zakon" uskoro biti na dnevnom redu u Skupštini Srbije, što će dovesti i do poboljšanja bezbednosti zaštite od požara.

Ukrajina otvorila paljbu na Donjeck

Ukrajinske snage bezbednosti otvorile su jutros obimnu paljbu po Donjecku i okolnim naseljima iz svih vrsta naoružanja, rekao je danas vojni savetnik čelnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike Valentin Motuzenko.