Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Grabar Kitarović: Šešelja hitno vratiti u Hag

Novoizabrana hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je od generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna zatražila da preduzme sve korake kako bi obezbedio da se Vojislav Šešelj vrati u pritvor Međunarodnog suda u Hagu i da se što pre donese presuda u njegovom slučaju.

Fordom udario u zgradu i povredio šestoro

U teškoj sabraćajnoj nezgodi jutros u Ćupriji, šest osoba je povređeno, od kojih četiri teško, a protiv vozača podneta krivična prijava, potvrdila je Tanjugu portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Dinar sutra jači, kurs 122,38

Dinar će sutra ojačati prema evru 0,2 odsto i zvanični kurs iznosiće 122,38 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Huligani upali u voz u Gdanjsku, najmanje 10 povređenih

Najmanje 10 osoba je povređeno u Poljskoj kada je 200 maskiranih huligana upalo u jedan putnički voz i izazvalo masovnu tuču sa navijačima koji su putovali na takmičenje mešovitih borilačkih veština (MMA), saopštila su danas austrijska agencija APA pozivajući se na poljske medije.

Vulin: Nikada nećemo odustati od Kosova

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da Srbija nikada neće odustati od Kosova i Metohije, dok je narodni poslanik Vladimir Đukanović istakao da Srbija dobrim delom vraća suverenitet.

Još dva britanska filma na repertoaru u DOB-u

Na festivalu novog britanskog filma "Film and Chips", koji se održava od 16. do 18. januara u deset gradova u Srbiji, večeras su u Domu omladine Beograda na programu još dva dugometražna ostvarenja.

Država nema rešenje za dužnike u švajcarcima

Vlada neće donositi nikakve odluke koje bi mogle uticati na poziciju onih koji imaju kredite u švajcarcima, niti ima dovoljno novca da se pokriju svi dugovi građana, koji u ovom trenutku iznose oko milijardu franaka.

Popularnost Fransoa Olanda porasla

Popularnost predsednika Francuske Fransoa Olanda porasla je za deset odsto i sada ga podržava 34 odsto građana, pokazuje danas objavljeni rezultat ankete.

Gimnazijalcima iz Srbije 12 medalja u Kazahstanu

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša osvojili su 12 medalja, od kojih jednu zlatnu, tri srebrne i osam bronzanih, na 11. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu.