Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Transparentnost: Buka i bes umesto argumenata u slučaju BIRN

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija ocenjuje da je u dosadašnjim reakcijama iz vlasti na tekst BIRN-a o ispumpavanju vode sa površinskog kopa "Tamnava", bilo mnogo više drugih stvari nego polemike sa stavovima ili dokumentima koji su izneti u samom tekstu.

Zašto Švajcarci beže od evra?

Odluku Švajcarske da napusti fiksni kurs domaće valute franka prema evru neki već zovu "cunamijem", ali pošto se može očekivati još veći pad vrednosti evra, očigledno je da Švajcarci gube strpljenje.

Uhapšeni osumnjičeni za terorizam u Grčkoj

Najmanje četvoro ljudi uhapšeno je u Atini, u okviru istrage o džihadističkoj ćeliji rasturenoj ove sedmice u Belgiji pre nego što su njeni članovi uspeli da izvrše bilo koji napad, saopštio je izvor iz grčke policije.

Ubijeno devet pobunjenika u Avganistanu

U napadu avganistanskih bezbednosnih snaga, podržanih lokalnim stanovništvom na severu zemlje, ubijeno je devet pobunjenika, saopštio je danas avganistanski zvaničnik.

Pljačkali nožem u Bečeju i okolini

Sudija za prethodni postupak odredio je jednomesečni pritvor za dve osobe iz Bečeja, osumnjičena da su, zajedno sa dvojicom maloletnika, uz pretnju nožem ili fizičkom silom, pljačkala žitelje te vojvođanske opštine i okoline, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Najmanje sedam crkava zapaljeno u Nigeru

Demonstranti su danas zapalili najmanje sedam crkava u Niameju, prestonici Nigera, zbog karikature proroka Muhameda, objavljene na naslovnoj strani najnovijeg broja francuskog satiričnog lista Šarli ebdo, javlja reporter AFP-a sa lica mesta.

Parlament u ponedeljak vanredno o beležništvu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je vanredno zasedanje Skupštine za ponedeljak, 19. januar, na čijem je dnevnom redu Predlog izmena i dopuna Zakona o javnom beležništvu i niz pratećih zakona, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije.

Pritvor zbog saradnje sa Al-Kaidom

U Jemenu su u protekla dva dana pritvorena radi ispitivanja dvojica građana Francuske, zbog sumnje da pripadaju Al-Kaidi, saopštio je zvaničnik ove zemlje.

Volonterka stradala tokom mise

Dvadesetsedmogodišnja volonterka pri crkvi umrla je pošto je na nju, tokom mise koju je u filipinskom gradu Taklobanu služio rimokatolički poglavar Franja, pala skela.

Kod dilera nađeno 40 hiljada evra

U Beogradu su uhapšene četiri osobe kod kojih je pronađeno više od 2,5 kilograma heroina i oko 40.000 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tajno sahranjen jedan od napadača na "Šarli Ebdo"

Said Kuaši, jedan od dvojice braće džihadista odgovornih za napad na satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" i ubijenih u akciji policije, već je sahranjen u tajnosti, javio je AFP, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.