Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mirović: Niko nije isključen iz stranke

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je večeras da Glavni odbor SNS nije raspravljao o eventualnoj smeni ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i da ona ostaje jedan od najagilnijih članica stranke.

Beč: Protest zbog diskriminacije lezbijki

Ispred bečkog kafea "Prikl" večeras se okupilo oko 2.000 ljudi koji su protestovali protiv izbacivanja lezbijskog para zbog poljupca u ovom ugostiteljskom objektu sa drugom tradicijom.

Dinar u ponedeljak jači 0,2 odsto

Dinar će u ponedeljak ojačati prema evru 0,2 odsto i zvanični kurs iznosiće 122,3815 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

DS traži smenu Gašića zbog prisluškivanja

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas smenjivanje ministra odbrane Srbije, Bratislava Gašića i direktora Vojno-bezbednosne agencije Petra Cvetković zbog navodnog nezakonitog prisluškivanja.

Deo doktorata Siniše Malog ipak plagijat?

Portal Peščanik objavio je Izveštaj komisije Fakulteta organizacionih nauka u kojem se potvrđuju tvrdnje da doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, obiluje plagijatima.

NVO: Tužilaštvo da ispita navode BIRN-a

Organizacije civilnog društva koje se bave nadzorom rada javnih institucija i mediji zatražili su danas da Republičko javno tužilaštvo inicira predistražni postupak i proveri sve navode BIRN-a o mogućim zloupotrebama prilikom tendera za ispumpavanje vode iz kopa Rudarskog basena Kolubara.

Muhamed Ali ponovo u bolnici

Bokserska legenda Muhamed Ali je ponovo hospitaliziran u četvrtak, drugi put u poslednje četiri sedmice zbog infekcije urinarnog trakta.

Otvara se prva LGBT škola

Prva škola za mlade ljude iz LGBT zajednice otvoriće najverovatnije svoja vrata u naredne tri godine u Mančesteru, piše "Gardijan".

Oslobođeni taoci iz pošte u Parizu

Policija je uhapsila naoružanog muškarca koji je držao dva taoca u pošti u Kolombu, predgrađu Pariza. Taoci su oslobođeni, a povređenih nema.

Sud raspisao poternicu za Glavašem

Županijski sud u Zagrebu raspisao je danas poternicu za Branimirom Glavašem, koji je osuđen zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine.

Politikin zabavnik se ne gasi

Redakcija Politikinog zabavnika demantovala je informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama da će ovaj list biti ugašen.

Dekan suprugu postavio za šeficu katedre

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Stevan Ilić imenovao je svoju suprugu za šefa katedre za internu medicinu. Istovremeno je za šefa katedre za hirurgiju imenovan suprug prodekanke Dobrile Stanković Đorđević.