Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Racije i hapšenja i u Berlinu

Više od 200 nemačkih policajaca rano jutros izvelo je racije u ćelijama islamskih ekstremista u i okolini Berlina, a tom prilikom su uhapšene dve osobe, ukljujučujući i vođu grupe koja je nameravala da izvede napad u Siriji.

Čistio sneg i iskopao taštu

Dok je čistio sneg ispred svoje kuće, jedan stanovnik Ilinoisa naišao je na nešto za šta je pomislio da je kesa za đubre, ali je 40 minuta kasnije shvatio da je to bila njegova tašta.

Zorana Mihajlović: Neko mi namešta

Potpredsednica Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović demantuje da ima ambicije da se kandiduje za predsednika Srbije na sledećim izborima, uprkos tome što je takva mogućnost nezvanično potvrđena "Danasu" iz samog vrha stranke.

Ukrajina mobiliše 100.000 vojnika

Ukrajinski parlament prihvatio je plan mobilizacije oko 104 hiljade vojnika ove godine, usred eskalacije konflikta između ukrajinske vojske i proruskih aktivista na istoku zemlje.

Sahranjene dve žrtve napada na "Šarli Ebdo"

Dvojica najpoznatijih karikaturista francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli Ebdo" koji su sa još 10 kolega ubijeni u prošlonedeljnom napadu džihadista u Parizu, sahranjeni su danas, dan nakon što je novo izdanje lista rasprodato za tren oka, izazvavši gnev među mnogim muslimanima.

NBS: Jačanje franka nije uzdrmalo Srbiju

Švajcarska valuta je danas ojačala za oko 15 odsto u odnosu na zajedničku valutu EU, pri čemu devizno tržište Srbije nije bilo značajnije uzdrmano turbulencijama iz međunarodnog okruženja, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Glavaš najkasnije sutra na slobodi

Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine nad Srbima, kome je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu, mogao bi danas ili sutra da bude pušten na slobodu.