Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Osnovan savet za ekologiju

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije osnovalo je savetodavno telo ministra za zaštitu životne sredine.

Proširena istraga protiv Bogićevića

Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu protiv vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića i još šest osoba koji su osumnjičeni da su malverzacijama oštetili Privrednu banku Beograd, u ovom slučaju zbog sumnje za nezakonito odobravanje kredita za još tri firme.

Azil u Srbiji tražilo 16.500 ljudi

Azil u Srbiji je 2014. tražilo oko 16.500 ljudi, što je dvostruko više nego 2013. godine kada je azil tražilo oko 7.000 ljudi, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.

Tender za Telekom do kraja leta

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da se javni poziv za neku vrstu strateškog partnerstva, privatizacije ili nekog drugog modela prodaje Telekoma Srbije može očekivati do jeseni ili do kraja leta.

Zbirke za malu maturu 600 dinara

Zbirke za pripremu završnog ispita koji đaci osmog razreda polažu na kraju osnovne škole, biće u prodaji od ponedeljka, 19. januara.

Napadnuto 19.000 francuskih sajtova

Oko 19.000 francuskih sajtova napadnuto je nakon što su izvedeni teroristički napadi u Parizu, izjavio je zvaničnik iz francuskog Odeljenja za sajber odbranu Arno Kustilijer.

Telo muškarca pronađeno u dvorištu osnovne škole

Z.C. (68) iz jednog sela u okolini Niša, čije je telo, sa uočljivim povredama na licu, pronađeno danas u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beogradskoj ulici u Nišu, kako se sumnja, preminuo je prirodnom smrću.

Autobus sleteo s puta kod Bačke Topole

Na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, noćas oko 23.30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su četiri bugarska državljanina zadobila teške telesne povrede, dok je devet lakše povređeno, saopštila je policija u Subotici.

Ranjena policajka ispred Olandove rezidencije

Ispred rezidencije francuskog predsednika Fransoa Olanda u Parizu vozač automobila ranio je vatrenim oružjem policajku, a potom je dvoje ljudi uhapšeno, javili su danas francuski mediji.

Planirao da napadne Kapitol

Američki Federalni istražni biro (FBI) uhapsio je dvadesetogodišnjeg Amerikanca iz Ohaja zbog sumnje da je planirao napad na Kapitol u Vašingtonu, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Izrael: Netanijahu nas osramotio u Parizu

Snimci na kojima se vidi kako se izraelski premijer Benjamin Netanijahu laktovima probio iz drugog u prvi red svetskih lidera na maršu u Parizu izazvali su stid ali i smeh u Izraelu.