Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prosvetari najavili "Svetosavski marš na Beograd"

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević izjavio je da se štrajk prosvetnih radnika nastavlja i da će biti radikalizovan Svetosavskim maršom na Beograd koji je planiran za 26. januar.

Deo privatizacionih prihoda ide Kosovu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su sva ministarstva u Vladi Srbije dobila zadatak da brinu o svakom delu Kosova i Metohije i da će deo privatizacionih prihoda biti uložen u južnu srpsku pokrajinu.

Verbić: Časovi će trajati 45 minuta

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Sređan Verbić izjavio je danas da će u većini škola na početku drugog polugodišta časovi trajati 45 minuta.

Mogući prekidi isporuke gasa EU

Ruski gasni gigant Gasprom upozorio je da su mogući prekidi u isporuci gasa Evropskoj uniji (EU) preko Ukrajine, uprkos rusko-ukrajinskom privremenom sporazumu o rešavanju spora oko gasa.

SNS u petak o radu ministara

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović najavila je da će ta stranka na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora u petak razmatrati učinke svih ministara u vladi.

Osuđen policajac koji je ubio i silovao 22 žene

Penzionisani ruski policajac Mihail Popkov osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 22 žene, koje je lišio života jer je želeo, kako tvrdi, da očisti svoj rodni grad Angarsk od prostitutki.

Uhapšene 54 osobe zbog slavljenja terorizma

Parisko javno tužilaštvo saopštilo je danas da su u poslednjih nedelju dana, od masakra u redakciji satiričkog magazina i napadu na jevrejsku prodavnicu, privedene 54 osobe zbog toga što su branili ili slavili terorizam.