Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dečaku petarda raznela deo šake

Dečaku M. J. (9) iz Bora petarda je eksplodirala u ruci i nanela mu teške povrede, tačnije otkinula mu je meka tkiva sa dva prsta leve šake.

Vučić sutra sa Devenportom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, saopšteno je večeras iz Vlade.

Kastro napisao Maradoni: Nisam mrtav

Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro danas je poslao pismo legendarnom fudbaleru Dijegu Maradoni u kojem negira glasine da je umro, prenela je televizijska mreža Telesur.

VIDEO: Nova predsednica Hrvatske "otcepila" Vojvodinu

Izabrana predsednica Hrvatske, prva u istoriji, Kolinda Grabar Kitarović, održala je pobednički govor u izbornoj noći, tokom kojeg je napravila namerno ili ne grešku kojom je pokazala da baš i ne poznaje najbolje granice Srbije.

Evro sutra 122,76 dinara

Dinar će sutra ostati na nepromenjenom nivou prema evru i zvanični kurs će iznositi 122,7564 dinara za evro.

Rusi pokušali da vrbuju Snoudena

Britanska novinarka i urednica "Vikiliksa" Sara Harison izjavila je za nemačku televiziju da je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije navodno pokušala da vrbuje bivšeg saradnika američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena, ali da je on odbio tu ponudu.

Podmetnut požar u džamiji u Francuskoj

U jednoj džamiji u izgradnji u centralnoj Francuskoj, kasno sinoć došlo je do požara, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, saopštile su danas lokalne vlasti.

Interpol raspisao poternicu za Janukovičem

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je međunarodnu poternicu za bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem, koji je svrgnut sa vlasti u februaru 2014. godine.

Ukinuta presuda Glavašu

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je osuđujuću presudu Vrhovnog suda Branimiru Glavašu za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine.