Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Interpol raspisao poternicu za Janukovičem

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je međunarodnu poternicu za bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem, koji je svrgnut sa vlasti u februaru 2014. godine.

Ukinuta presuda Glavašu

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je osuđujuću presudu Vrhovnog suda Branimiru Glavašu za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine.

U planu vanredna sednica skupštine

Vlada Srbije zatražila je od Maje Gojković, kako to predviđa Zakon o Narodnoj skupštini za period vanrednog zasedanja, da zakaže sednicu parlamenta.

Veća inflacija posle januara

Narodna banka Srbije procenila je da nakon januara sledi umereni rast međugodišnje inflacije i njeno postepeno približavanje donjoj granici dozvoljenog odstupanja od cilja do sredine godine.

Uhapšen zbog slanja otrova češkom ministru

Slovenačka policija uhapsila je italijanskog državljanina koji je u novembru češkom ministru finansija Andreju Babišu iz Slovenije poslao pismo u kojem je bila smrtonosna doza otrova na bazi cijanida.

Viši vodostaj reka u Banatu

U banatskim rekama znatno se podigao vodostaj, usled otapanja snega i kiše u prethodnim danima, zbog čega su sprovedene redovne mere odbrane od poplava.

Nedozvoljeno nosio pištolj

U nedelju, oko 3 ujutru, u jednom ugostiteljskom objektu u Vrbasu, policajci su pronašli pištolj sa tri metka kod 27-godišnjeg meštanina.

Selektor Avganistana izboden nožem

Selektor avganistanske fudbalske reprezentacije Mohamed Jusuf Kargar oporavlja se u bolnici, pošto su ga ispred kuće u Kabulu nožem izbola četvorica napadača.

Francuska mobiliše 10.000 vojnika zbog bezbednosti

Francuska će mobilisati 10.000 vojnika kako bi od sutra uveče pojačala bezbednost "najslabijih tačaka na teritoriji", posle džihadističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 17 ljudi prošle nedelje, saopštio je ministar odbrane Francuske Žan-Iv Le Drijan.

Vlada prihvatila ponudu Esmarka za Železaru

Vlada Srbije prihvatila je danas ponudu kompanije Esmark Juroup B.V iz Amsterdama za strateško parterstvo u Železari Smederevo, a slede pregovori sa izabranim ponuđačem radi zaključivanja ugovora, saopštila je Kancelarija sa saradnju s medijima.

Napadi na kritičara Pekinga u Hong Kongu

Dom i kancelarije kritičara Pekinga koji je igrao važnu ulogu u prodemokratskim protestima prošlog meseca u Hong Kongu, medijskog magnata Džimija Laja bili su danas meta napada molotovljevim koktelima, u kojima nije bilo žrtva.

Ko će u Pajtićevu vladu u senci?

Predsednik DS-a Bojan Pajtić planira do kraja januara da oformi vladu u senci u kojoj će se nalaziti i neki poslanici iz trenutnog saziva republičkog parlamenta.

Uz pomoć mita ranije do operacije i u Austriji

Oko deset odsto pacijenata u Austriji dobija na posredan ili direktan način ponudu da vreme čekanja na operativni zahvat skrati "novčanim prilogom", pokazala je jedna studija Instituta za više studije.