Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Koje će poteze vući nova predsednica Hrvatske?

Zagrebački politikolog Davor Ðenero smatra da pobeda kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović u trci za mesto na Pantovčaku neće ništa dramatično promeniti u načinu vođenja politike države.

Pucnjava na koncertu Krisa Brauna

U pucnjavi u klubu u blizini San Franciska, u kojem je svirao dobitnik nagrade "Gremi" Kris Braun, ranjeno je petoro ljudi, saopštila je američka policija.

Kolinda Grabar Kitarović predsednica Hrvatske

Prema prvim nepotpunim službenim rezultatima kandidatkinja HDZ Kolinda Grabar Kitarović pobednica je najneizvesnije predsedničke trke ikad zabeleženoj u Hrvatskoj, objavila je Državna izborna komisija na osnovu 98,32 odsto obradjenih biračkih mesta.

Srbija uputila demarš Albaniji

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio da je Srbija uputila demarš Albaniji zbog toga što se zastava "Velike Albanije" pojavila na rezidenciji premijera te zemlje.

"Srbija spremna za akcije protiv terorizma"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da napad na redakciju "Šarli Ebdo" pokazuje koliko su poremećeni odnosi u svetu i istakao da je Srbija spremna da učestvuje u svim akcijama na suzbijanju terorizma.

Dačić: Izrazili smo solidarnost sa francuskim narodom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je predvodio danas delegaciju Srbije na maršu protiv terorizma u Parizu poručio je da je naša zemlja izrazila solidarnost sa francuskim narodom i pokazala pripadnost koaliciji za borbu protiv terorizma.

Ministarstvo: Za ispumpavanje vode izabran najbolji ponuđač

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je u nedelju da tekst pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta", koji je objavila Balkanska istraživačka mreža (BIRN), u ključnim segmentima "ne odgovara istini" i da je na tenderu za ispumpavanje vode iz kopa Tamnava izabran najbolji ponuđač.

Srbija na 54. mestu od 180 po slobodi štampe

Srbija se, prema upravo objavljenoj listi od 180 zemalja, rangiranih po stepenu slobode štampe za 2014. godinu, našla na 54. mestu, za devet mesta više u odnosu na prethodnu godinu.