Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Povećan broj zahteva za penziju

Zbog oštrijih uslova za penzionisanje od 1. januara 2015, u decembru 2014. samo u Beogradu podneto 5.600 zahteva za starosnu penziju, piše Politika.

Lidl dolazi u Leskovac?

Pred nama je godina u kojoj očekujemo dolazak većih investitora u Leskovac, izjavio je gradonačelnik Goran Cvetanović u intervju za agenciju "Jugmedia".

Bivši premijer Vojvodine slagao da je pretučen?

Stevan D. i Nemanja D. demantovali su da su tukli bivšeg predsednika Izvršnog veća Vojvodine i opštine Žabalj Đorđa Đukića. Oni su naveli da je Đukić, uz pretnju plastičnim pištoljem i bez povoda, pokušao da ih izbaci sa farme, koju su od njega izjnajmljivali.

Nigerija traži pomoć u borbi protiv ekstremista

Nigerijska vojska zatražila je podršku u borbi protiv Boko Harama, nakon napada ekstremista na ključni grad na severoistoku, koji bi po broju žrtava mogao da bude najteži u proteklih šest godina.

Vulin: Vučiću mogu da naređuju samo građani

Predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću niko nema pravo da naređuje osim građana Srbije koji su mu dali mandat na izborima da se bori za njihove interese i interese zemlje, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

SAD odbila ultimatum Severne Koreje

Bela kuća je odbila predlog Severne Koreje po kom bi Pjongjang odložio nuklearne testove, ukoliko SAD odustane od vojnih vežbi sa Južnom Korejom.

"Vučić polemikom sa EU izneverio birače"

Nevladina organizacija Centar za evroatlantske studije ocenila je u nedelju da se premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom polemikom sa predstavnicima Evropske unije neodgovorno poneo prema biračima koji su ga doveli na vlast na osnovu toga što su poverovali da će ih iskreno voditi ka EU.

Osumnjičeni za krađu torti na slobodi

Direktoru JKP Čistoća D.R. (50) i četvorici radnika tog preduzeća nije određen pritvor u Osnovnom sudu u Kragujevcu za krađu 18.000 torti, dovezenih na deponiju na uništavanje, a koje su završile u ilegalnoj prodaji.